Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSP. Termenul de…

VIDEO Ședința CSP. Termenul de depunere a dosarelor pentru participarea la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, prelungit pentru încă o lună

Captură de ecran/Youtube.com

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au convocat în ședință vineri, 24 noiembrie. Pe ordinea de zi au fost incluse 10 subiecte. Primul subiect, desemnarea interimarilor la funcțiile de adjunct al procurorului – șef al Procuraturii municipiului Chișinău (adjunct interimar al Oficiului Principal și șef interimar al Oficiului Rîșcani), amânat de mai multe ori, a fost exclus din nou din agenda ședinței.

Un alt subiect de la ședințele anterioare, adresarea fostului procuror general Alexandr Stoianoglo, ar urma să fie examinat de CSP.

UPDATE 10:30 Ședința s-a încheiat. Subiectele care nu au fost examinate, urmează să ajungă în atenția membrilor în ședința viitoare, programată pentru 7 decembrie, la ora 9:00.

UPDATE 10:00 Cererea procurorei Cristina Gladcov a fost respinsă.

UPDATE 09:35 Procurora Cristina Gladcov, candidată la funcția de membră a CSP, care nu a susținut evaluare integrității financiare și etice și este reevaluată de către Comisia Pre-Vetting, a cerut CSP să examineze faptul că „nu există niciun act semnat de Comisia Pre-Vetting”. Aceasta susține că deciziile Comisie nu ar avea efect juridic.

UPDATE 09:00 Ex-procuror general Alexandr Stoianoglo a solicitat CSP să suspende concursul pentru ocuparea funcției pe care acesta a deținut-o, pentru că a contestat în instanța de judecată decretul prin care a fost demis.

Cererea a fost respinsă de către CSP, dar a fost anunțată și o opinie separată la subiect.

UPDATE 08:55 CSP a hotărât să prelungească termenul de depunere a dosarelor în cadrul concursului anunțat prin hotărârea CSP pentru funcția de procuror general, până la data de 29 decembrie 2023.

Angela Motuzoc a anunțat o opine separată semnată de trei membri ai CSP.

UPDATE 08:49 Membrul CSP Andrei Cebotari, care a propus includerea subiectului privind prelungirea perioadei de depunere a dosarelor pentru participarea la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, a cerut ca examinarea subiectului să aibă loc în ședință închisă, „reieșind din faptul că la abordarea acestui subiect vor fi relatate anumite informații ce vizează cauzele penale demarate în privința unuia dintre candidați”.

Președinta CSP Angela Motuzoc a precizat că a văzut dosarele candidaților și cazierele candidaților sunt fără antecedente.

Subiectul este examinat în ședință închisă. Patru din cei 11 membri ai CSP prezenți la ședință nu au susținut propunerea privind ședința închisă.

UPDATE 08:25 Pe ordinea de zi a ședinței a fost inclus subiectul privind prelungirea concursului pentru funcția de procuror general, după ce la concurs și-au depus dosarele doar doi candidați.