Principală  —  IMPORTANTE   —   Judecătoria Edineț, cu sediul la…

Judecătoria Edineț, cu sediul la Briceni, are o nouă conducere. CSM a desemnat noul președinte. Concursul pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al instanței a eșuat

Judecătoria Edineț, cu sediul la Briceni, are o nouă conducere. Magistrata Lilia Țurcan a fost desemnată președintă a instanței de la Edineț.

Între timp concursul pentru suplinirea funcției de vicepreședinte al instanței a eșuat întrucât unicul candidat care s-a înscris în concurs, judecătorul Eugeniu Pșenița, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Consiliul Superior al Magistraților (CSM) în cadrul ședinței de marți, 9 noiembrie, în urma concursurilor desfășurate în acest sens.

Cei doi magistrați au fost unicii candidați care au depus cereri de participare la concursurile pentru suplinirea
funcţiilor vacante de președinte și respectiv vicepreședinte al Judecătoriei Edineț.

Lilia Țurcan
Sursa poza: magistrat.md

Lilia Țurcan a fost numită în funcție pentru un mandat de 4 ani.

Magistrata Lilia Țurcan a exercitat interimatul funcţiei de preşedintă a Judecătoriei Edineț, începând cu 20 mai 2021.

Țurcan a fost numită în funcția de judecătoare la Judecătoria raională Dondușeni, pe un termen de 5 ani, în anul 1994. În anul 2005 a fost numită în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă.

În declarația de avere și interese personale magistrata indică pentru anul 2020 un salariu de 429 256 de lei, mai exact peste 35 de mii de lei pe lună. Tot în declarație, magistrata spune că deține patru terenuri în Dondușeni și o casă de locuit de 172 de metri pătrați, valoarea indicată fiind de 180 de mii.