Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ion Diacov: Cine trebuie real…

Ion Diacov: Cine trebuie real să lupte cu corupția în acest stat? CNA, Procuratura Anticorupție? Fiți serioși. Cei mai corupți sunt concentrați tocmai în aceste instituții

„În ultimii ani, în Republica Moldova problema numărul unu care influențează direct securitatea statului, ba chiar însăși existența acestui stat este lupta cu corupția. Despre necesitatea luptei cu acest flagel discută toți – de la boschetar până la conducerea statului, deputați, miniștri, ziariști, procurori, judecători. Toți vorbesc și dau sfaturi. Cine trebuie real să lupte cu corupția în acest stat? CNA, Procuratura Anticorupție?  Fiți serioși. Cei mai corupți sunt concentrați tocmai în aceste instituții”, scrie, pe blogul său, fostul procuror al mun. Chișinău, Ion Diacov.

„Să vă prezint dovezi? Dar care organ de drept avea obligațiunea să monitorizeze furturile din bănci, furtul miliardului,  spălarea a zeci de miliarde de euro din Rusia prin băncile R.Moldova, dar show-urile din dosarul Filat, dar ancheta despre cumpărarea deputaților, dar dosarele medicilor, dar extorcarea a 100. 000 de euro de la antrenorul selecționatei de baschet. Dar cine dorește cu adevărat ca în acest stat să se lupte cu corupția- deputații, miniștrii? Fiți serioși. Aveți exemple când un demnitar cu funcție înaltă în stat a solicitat și a impus CNA să contracareze un caz de corupție? Eu nu cunosc. Ba dimpotrivă, zilnic,  în mass-media, la ecranele televizoarelor, la diferite întruniri, inclusiv  internaționale, se aduc cazuri concrete de corupție, sunt spuse și nume concrete, mai mult, chiar în ședințele plenare ale Parlamentului deputații își aduc reciproc învinuiri în cazuri de corupție și nimic nu se întâmplă, aproape nimic. Nu neg categoric. Sunt dosare pe cazuri de corupție, doar pentru indici, în privința polițistilor, pedagogilor, medicilor. Sunt și altele, cu iz politic sau din alte interese, ori de ochii lumii”,  scrie acesta.