Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Instanța a decis…

ULTIMA ORĂ Instanța a decis cercetarea în libertate a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan

Petru Jardan și Denis Ulanov

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis liberarea provizorie sub control judiciar, pentru 30 de zile a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Decizia a fost luată după ce Procuratura Anticorupție (PA) a solicitat plasarea celor doi deputați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Procuratura Generală:

Procurorii consideră ilegale încheierile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana și anunță că le va contesta.

Potrivit PG, demersul în privința deputatului Petru Jardan a fost examinat în lipsa acestuia, deoarece Jardan a refuzat să se prezinte în fața magistraților.

Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, în dosarul numit generic „frauda bancară”, iar Petru Jardan este învinuit de „abuz de serviciu”, în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.
Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan au fost reținuți după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat luni, 22 martie, pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității, pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov și a lui Jardan.

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „ȘOR” au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Denis Ulanov l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar Petru Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.