Principală  —  IMPORTANTE   —   Inspectoratul Național de Securitate Publică…

Inspectoratul Național de Securitate Publică are un nou șef interimar, după ce Țurcanu a fost demis

Vitalie Timotin este noul șef al Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al IGP, după ce comisarul-șef Constantin Țurcanu a fost demis din funcția de șef al INSP al IGP. Ordinul de demisie a fost semnat de către ministra Afacerilor Interne Ana Revenco.

Anunțul a fost făcut vineri, 12 noiembrie, de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat de presă.

Angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt cei cu care oamenii interacționează în fiecare zi, de profesionalismul și integritatea acestora depinde gradul de încredere pe care îl vor avea cetățenii față de toții angajații MAI. Este o perioadă dificilă, de tranziție de la practici și obiceiuri nocive spre o poliție demnă, care să poată asigura oamenilor securitate și ordine publică, iar în funcții de conducere vor fi doar cei care sunt integri și profesioniști”, a menționat ministra Ana Revenco în discursul său.

La 3 iunie curent, Constantin Țurcanu a fost desemnat în funcția de șef al Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al IGP printr-un ordin semnat de ministrul Afacerilor Interne de atunci Pavel Voicu.

Din 2015, Vitalie Timotin deține funcția de șef de sector al secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Rîșcani. Potrivit declarației de avere, în 2020 Timotin a indicat că a obținut de la IP Rîșcani un salariu anual de 135 612 lei, ceea ce constituie 11 300 de lei lunar.