Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă 25 de zile în…

Încă 25 de zile în arest la domiciliu! Chirtoacă: „Un fel de răsplată pentru zece ani de activitate de Primărie”

Dorin Chirtoacă, însoțit de ofițerii CNA, în fața apartamentului în care locuiește, cumpărat de la o rudă de-a familiei Gamrețki.

Primarul general al mun. Chișinău cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată în capitală, Dorin Chirtoacă își va petrece și următoarele 25 de zile în arest la domiciliu. Termenul mandatului curent pe numele lui Chirtoacă expiră la 19 iulie, respectiv, instanța a decis că edilul urmează să rămână acasă până la 13 august, în privința lui rămânând valabile aceleași condiții și restricții. Primarul a declarat că va ataca încheierea instanței.

După finalizarea ședinței, Dorin Chirtoacă a declarat că analizând ceea ce se întâmplă în ultimul timp a ajuns la concluzia că se dorește denigrarea imaginii sale astfel încât numele său să fie asociat cu noțiuni precum trafic de influență și corupție.

„Se dorește introducerea și inocularea în mintea oamenilor a unor idei negative în ceea ce mă privește, să se lipească de numele meu cuvinte precum corupție sau trafic de influență, cum a spus astăzi și procuratura, așa, ca prezumția de nevinovăție treptat să fie înlocuită cu prezumție de vinovăție în contextul unui eventual referendum sau a unei eventuale condamnări. Eu înțeleg că este, până la urmă,  un fel de răsplată pentru zece ani de activitate și o dorință poate de răzbunare pentru acțiunile anticprupție pe care le-am întreprins la primărie, pentru că n-am văzut finalitatea la marea majoritate dintre ele și nu exclud că cei care trebuiau să-i tragă la răspundere pe cei vizați, acum, împreună cu ei, se răzbună prin ceea ce observăm că se întâmplă”, a declarat Chirtoacă, fără însă a face trimitere la vreo persoană care dori să se răzbune.

Citiți și

Tranzacţia Chirtoacă-Gamreţki şi mărturiile din „dosarul parcărilor”