Principală  —  IMPORTANTE   —   În urma perchezițiilor efectuate la…

În urma perchezițiilor efectuate la fostul șef al PCCOCS, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile

Foto: Cornelia Cozonac

În urma perchezițiilor efectuate la fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile, conținutul cărora urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale, informează Procuratura Anticorupție (PA).

Urmărirea penală în cauza penală a fost începută la 4 noiembrie curent, în temeiul unei bănuieli rezonabile pe faptul îmbogățirii ilicite, caracterizată prin deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terți, a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite şi acestea nu aveau cum să fie obținute licit.

În privința fostului șef al PCCOCS nu a fost aplicată nicio măsură procesuală de constrângere.

La începutul lunii octombrie, Ion Caracuian a demisionat din funcția de șef al PCCOS. Pe 23 octombrie fostul șef al PCCOCS a fost citat la PA.