Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ilegalități la Centrul Unic de…

Ilegalități la Centrul Unic de Monitorizare şi Coordonare al IGP. Bugetul statului prejudiciat cu 40.000.000 de lei

Bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 40.000.000 de lei, în urma acțiunilor ilegale ale unor factori de decizie din cadrul Centrului Unic de Monitorizare şi Coordonare al IGP (CUMC).

Amintim că ieri, 16 februarie, Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI au efectuat percheziţii la Centrul unic de monitorizare şi coordonare al Inspectoratului Naţional de Patrulare. Percheziţiile au loc în cadrul a două cauze penale, iniţiate pe faptul coruperii pasive şi abuzului de serviciu comis de către persoane publice din cadrul Centrului Unic de Monitorizare şi Coordonare al IGP.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală sunt investigate acţiunile ilegale ale factorilor de decizie din cadrul CUMC care, în schimbul anumitor sume de bani, ar fi favorizat pe parcursul anului trecut, anumite persoane fizice şi juridice. În concret, acestea ar fi fost absolvite de pedepse contravenţionale şi circa 2304 puncte de penalizare pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere, supunând riscului participanţii la trafic. „Trebuie să vă dați seama că avem mult de lucru. Urmărirea penală a fost pornită în luna decembrie, s-au făcut percheziții au fost ridicate un număr enorm de suporturi electroniice, care atestă implicarea în cauză. Două persoane au fost anunțate ca bănuiți. Totodată, am discutat în rânduri repetate cu angajații acestei instituții… Șeful acestei instituții nu are niciun statut și nu avem probe că este implicat în acest fenomen. Însă, preîntâmpin pe toți șefii instituțiilor ministerului să se abțină de la actele de corupție”, a subliniat Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne.