IGP face precizări după reținerea lui Usatîi la intrarea în țară

Inspectoratul General al Poliției face precizări după reținerea de astăzi a liderului PN, Renato Usatîi la intrarea pe teritoriul R. Moldova.

„Poliția nu se va substitui niciodată justiției, în niciun context, indiferent de numele sau funcția publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanțe de judecată, este supus unei sancțiuni temporare sau definitive.

Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate.

Cetățeanului Usatîi Renato, i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova.

Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate.

Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora.

Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv Poliția nu se vor substitui niciodată justiției și deciziilor acestora, ci vor contribui activ la păstrarea ordinii și siguranței publice, a securității cetățenilor și Republicii Moldova, respectând fără abatere, prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului”, se arată în comunicatul de presă al IGP, unde se precizează că Renato Usatîi la moment acesta este escortat la PCCOCS pentru audieri.   

Astăzi, 16 iunie, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a revenit în R. Moldova după aproape doi ani, timp în care s-a aflat în Federația Rusă. Acesta a părăsit R. Moldova în 2016, după ce organele de drept au intentat un dosar penal pentru tentativă de omor pe numele acestuia și l-au anunțat în căutare internațională.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *