Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Procurorii au făcut mai…

FOTO Procurorii au făcut mai multe percheziții la penitenciarul de la Cricova, dar și într-un apartament din Capitală. Suspiciunile autorităților în legătură cu doi deținuți și o fată de 17 ani

sursa: Provincial.md

Procurorii au efectuate joi, 18 noiembrie, trei percheziții în Penitenciarul nr. 4 Cricova, dar și într-un apartament din Chișinău, în două cauze penale în care sunt vizate trei persoane, doi deținuți și o fată de 17 ani. Aceștia sunt bănuiți de însușirea bunurilor, prin înșelăciune și abuz de încredere.

Potrivit responsabililor de la Poliție, cei doi bărbați de 23 și 30 de ani, deținuți în Penitenciarul de la Cricova și o minoră de 17 ani au estorcat mai mulți cetățeni, promițându-le acestora automobile aduse din Germania în schimbul unor sume de bani. Într-un final, oamenii nu au primit nici mașinile promise și nici banii oferiți în avans.

Într-o notă a Poliției se menționează că cei doi, din Penitenciar, discutau cu victimele, promițându-le automobile aduse din Germania. În total, au prejudiciat mai multe victime cu 16 mii de euro.

„Este vorba despre doi bărbați de 23 și, respectiv 30 de ani, originari din raionul  Călărași și orașul Cricova și o minoră de 17 ani din Chișinău. În cadrul grupării, minora avea rolul de executor. Cei doi bărbați își ispășesc pedeapsa în Penitenciarul 4 Cricova pentru furt, jaf și escrocherie”, se menționează în nota Poliției.

Autoritățile anunță că în urma percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate două telefoane mobile, cartele SIM folosite în comiterea infracţiunilor, un purtător digital de informaţie, carnete cu încrisuri şi fragmente de hârtie cu numere de telefoane şi numere de la carduri bancare, care confirmă complicitatea în comiterea infracţiunilor investigate, precum şi trei pacheţele de hârtie cu un conţinut cu masă vegetală de culoare verde, cu miros specific de marijuana.

Tot în urma percheziției efectuate în apartamentul din Chișinău au fost depistate mijloace financiare în sumă de 3 400 de lei și 50  de euro, proveniența cărora nu a putut fi explicată.

Acțiunile au fost întreprinse de către ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului național de Investigații, ofițerii de investigații și cei de  urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție din Hîncești, sub conducerea Procuraturii din Hîncești și cu suportul DDS Pantera și angajaților Penitenciarului în care au fost efectuate perchezițiile.

La moment sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, îndreptate la întărirea procesuală a probatoriului depistat şi ridicat, stabilirea complicităţii membrilor grupului infracțional în comiterea altor infracţiuni pe teritoriul ţării, precum și la stabilirea statutului de învinuit al persoanelor.