Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (foto) Justiție de 60 de…

(foto) Justiție de 60 de milioane de lei la Ungheni

Palatul Justiției din Ungheni a fost dat în exploatare astăzi, 9 februarie, cu întârziere de doi ani.  Clădirea a fost construită de compania SA „Conest” din Iași, România. Proiectul a costat circa 60 de milioane de lei și a fost finanțat din bani europeni. Imobilul va găzdui judecătoriile Ungheni și Nisporeni, care au fost comasate în contextul optimizării hărții judecătorești a R. Moldova.

Noul sediu are șapte nivele și o suprafață totală de 4620 metri pătrați, cuprinzând opt săli de judecată, o cameră special amenajată pentru minori, un birou de mediere și patru celule de detenție. Deși a fost inaugurat abia astăzi, judecătorii din Ungheni și Nisporeni au trecut în casă nouă încă la începutul anului 2018.

La evenimentul de inaugurare a edificiului au participat premierul Pavel Filip, ministrul Justiției Alexandru Tănase și președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu.

Premierul Pavel Filip și-a exprimat speranța că „infrastructura modernă a judecătoriei va contribui la creșterea calității actului de justiție și la realizarea mai eficientă de către judecători  a misiunii de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor”.

Edificarea noului sediu al Judecătoriei Ungheni face parte din Planul de Acțiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției pentru anii 2011-2016.