(foto) Justiție de 60 de milioane de lei la Ungheni

Palatul Justiției din Ungheni a fost dat în exploatare astăzi, 9 februarie, cu întârziere de doi ani.  Clădirea a fost construită de compania SA „Conest” din Iași, România. Proiectul a costat circa 60 de milioane de lei și a fost finanțat din bani europeni. Imobilul va găzdui judecătoriile Ungheni și Nisporeni, care au fost comasate în contextul optimizării hărții judecătorești a R. Moldova.

Noul sediu are șapte nivele și o suprafață totală de 4620 metri pătrați, cuprinzând opt săli de judecată, o cameră special amenajată pentru minori, un birou de mediere și patru celule de detenție. Deși a fost inaugurat abia astăzi, judecătorii din Ungheni și Nisporeni au trecut în casă nouă încă la începutul anului 2018.

La evenimentul de inaugurare a edificiului au participat premierul Pavel Filip, ministrul Justiției Alexandru Tănase și președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu.

Premierul Pavel Filip și-a exprimat speranța că „infrastructura modernă a judecătoriei va contribui la creșterea calității actului de justiție și la realizarea mai eficientă de către judecători  a misiunii de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor”.

Edificarea noului sediu al Judecătoriei Ungheni face parte din Planul de Acțiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției pentru anii 2011-2016.

 

 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    In loc a face scoli, gradinite si alte nevoi deale oamenilor, ei spala bani cu voia lu Dodon si alti mafioti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *