Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul șef adjunct interimar al…

Fostul șef adjunct interimar al PA, Vasile Levițchi, a plecat din sistemul procuraturii

Sursa: ZDG


Fostul șef adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție (PA), procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Vasile Levițchi, a depus luni, 15 noiembrie, cerere de demisie din funcția de acuzator. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul Procuraturii Generale (PG) ne-au comunicat că Levițchi a demisionat din funcția de procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău din motive personale și că s-a retras din sistemul procuraturii.

În iunie 2020, Vasile Levițchi a fost numit în funcția de șef adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție. Levițchi a fost desemnat învingător al concursului la 18 iunie 2020, fiind reîncadrat în funcția de procuror în Procuratura mun. Chișinău. Potrivit declarației de avere, în 2020, Vasile Levițchi a indicat un salariu anual de 170 360 de lei.

Vasile Levițchi are un stagiu de muncă în calitate de procuror de 20 de ani, activând în cadrul procuraturilor municipiului Bălți și sectorului Râșcani al capitalei, iar în perioada anilor 2004 – 2014 a activat în calitate de adjunct al PA.