Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fost director-adjunct al Centrului de…

Fost director-adjunct al Centrului de excelenţă în construcţii din Chişinău, reținut de CNA pentru trafic de influenţă. Motivul pentru care ar fi cerut și primit 22 000 de euro de la doi locuitori ai Capitalei

Imagine-simbol

Responsabilii din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) au emis luni o notă informativă prin care anunță că un fost director-adjunct al Centrului de excelenţă în construcţii din Chişinău a fost reţinut pentru 72 de ore de către de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influenţă.

Potrivit CNA, bărbatul este bănuit că ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai Capitalei 22 000 de euro pentru a-i ajuta să soluţioneze un litigiu.

În context, reprezentanții CNA menționează că, potrivit denunţătorilor, fostul funcţionar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câştige un proces de judecată, în cadrul căruia se disputa statutul căminului studenţesc nr. 5 din strada Gh. Asachi 71/5. În fapt, locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanţă modificarea statutul imobilului din cămin, aflat în gestiunea Centrului de excelenţă în construcţii, în „bloc de locuit”, pentru a putea privatiza încăperile. Deşi instanţele de fond şi apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al Centrului ar fi afirmat că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului.

Din spusele denunţătorilor, bănuitul le-ar fi cerut 22 000 de euro pentru a rezolva dosarul, întreaga sumă fiind transmisă în 3 tranşe, însă, până la final, acesta nu s-ar fi ţinut de cuvânt.

În temeiul denunţului, CNA a iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar în această dimineaţă l-au reţinut pe suspect. Acesta este cercetat penal, fiind plasat în izolator şi riscă până la 7 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Cercetările în acest caz continuă.

Reprezentanții CNA menționează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.