Principală  —  IMPORTANTE   —   Două judecătoare cer numirea în…

Două judecătoare cer numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Candidaturile lor au fost respinse anterior de Maia Sandu

Sursa foto: Colaj ZdG

Două judecătoare ar putea fi numite în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au acceptat marți, 9 aprilie, cererea magistratei Lorina Ciubotaru de la Judecătoria Chișinău și solicitarea judecătoarei Silvia Slobodzean de la Judecătoria Strășeni.

Potrivit legislației, judecătorii sunt numiți în funcție de către președintele R. Moldova, la propunerea CSM, până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.

Lorina Ciubotaru activează la Judecătoria Chișinău din martie 2017. În noiembrie 2010 a fost asistentă judiciară la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), iar în noiembrie 2009 a activat în funcţia de grefier, conform magistrat.md.

În 2022 Președinția a respins numirea Lorinei Ciubotaru în funcția de judecătoare până la atingerea plafonului de vârstă. 

Silvia Slobodzean este magistrată la Judecătoria Strășeni din decembrie 2015. În anii 2013-2015 a activat în calitate de asistentă judiciară, iar în perioada 2010-2013 în calitate de avocată.

Pe 12 aprilie 2019, Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor a acordat judecătoarei Silvia Slobodzean de la Judecătoria Străşeni (sediul central), în rezultatul susținerii evaluării performanțelor judecătorilor, calificativul „foarte bine” cu punctajul acumulat în final de 77 de puncte.

Silvia Slobodzean figurează în lista celor 13 judecători respinși, în 2022, de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.