Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul în privința unei femei…

Dosarul în privința unei femei din Fălești care ar fi cauzat decesul a două persoane, remis în instanța de judecată

Sursa foto: procuratura.md

Procuratura raionului Fălești a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală în privința unei femei de 36 de ani, învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, care a cauzat decesul a două persoane.

Procuratura Generală (PG) a emis un comunicat de presă în care menționează că procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că pe 30 octombrie 2022, în jurul orelor 10:25, acuzata, fiind la volanul automobilul de model „Honda CRV”, deplasându-se pe traseul R-17, din direcția satului Pârlița, raionul Ungheni, în direcția orașului Fălești, încălcând prevederile Regulamentului Circulației Rutiere a ieșit pe banda cu sens opus, unde s-a tamponat cu automobilul de model „Volkswagen Passat”, condus de un bărbat de 59 de ani, care avea în calitate de pasageri o femeie de 65 de ani, un bărbat de 39 de ani, o femeie de 36 de ani și o tânără de 19 ani.

„În urma impactului, șoferul a decedat la fața locului, iar femeia de 65 de ani a decedat la spital. Bărbatul de 39 de ani și femeia de 36 de ani s-au ales cu leziuni corporale, care conform raportului de expertiză judiciară, se califică ca vătămări corporale medii cu dereglarea sănătății de lungă durată. Învinuita pledează nevinovată”, se spune în comunicatul PG.

În cazul în care vinovăția femeii în comiterea infracțiunii va fi demonstrată, aceasta riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen maxim de până la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.