Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul „fraudei bancare”. Încă 20…

Dosarul „fraudei bancare”. Încă 20 de zile de arest preventiv pentru șeful de direcție al BNM, Ion Ropot

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au emis, marți, 11 mai, un comunicat de presă prin care anunță că la solicitarea PCCOCS, judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea termenului de arest preventiv cu încă 20 de zile în privința lui Ion Ropot, șeful de direcție al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Alte 20 zile de arest preventiv pentru șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei, pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare.” Investigațiile vizează garanțiile bancare acordate Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale. Măsura aplicată a fost solicitată de procurorii PCCOCS în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana”, se menționează în comunicat.

La data de 23 aprilie, magistrații au dispus plasarea în arest preventiv până la data de 10 mai 2021 a șefului de direcție al BNM, Ion Ropot, care a exercitat și funcția de administrator special al Băncii de Economii. Funcționarul este învinuit de abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis vineri, 12 martie, mandat de arestare pentru 30 de zile pentru șeful de departament al Bancii Naționale a Moldovei, Ion Ropot.

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au desfășurat joi, 11 martie 2021, percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al fostului administrator special al Băncii de Economii din Moldova(BEM), Ion Ropot, care deține și funcția de șef de departament al BNM.

Citiți și: