Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul „Diaspora vs R. Moldova”,…

Dosarul „Diaspora vs R. Moldova”, la Curtea Supremă de Justiție. Cine sunt cei 4 judecători care vor examina admisibilitatea recursului

Dosarul „Diaspora vs R. Moldova” va ajunge luni, 12 decembrie, pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Justițiarii de la cea mai înaltă instanță trebuie să decidă dacă li s-a încălcat sau nu dreptul la vot al cetățenilor moldoveni aflați peste hotare în ziua turului doi, din 13 noiembrie 2016, al alegerilor prezidențiale. 

Eduard Digore, unul din avocații diasporei, a anunțat componența completului de judecători de la CSJ care va examina admisibilitatea acestei cauze.

„Au fost depuse Recursurile la Curtea Supremă de Justiție. Ședința este fixată pentru luni 12.12.2016, ora 8.00 dimineața.  Admisibilitatea va fi examinată de Completul nr. 1 care are în componență următorii judecători:
1. Mihai Poalelungi – preşedinte;
2. Tatiana Vieru – vicepreşedinte;
3. Valentina Clevadî;
4. Oleg Sternioala”, a anunțat avocatul Eduard Digore.

Acum 4 zile, pe 6 decembrie 2016, Cur­tea de Apel Chi­și­nău a men­ți­nut, fără modi­fi­că­ri, hotă­rârea Jude­că­to­ri­ei sect. Cen­tru din 2 decem­brie, prin care cere­rea de che­ma­re în jude­ca­tă a CEC-ului, depu­să de 143 de cetă­țe­ni din dias­po­ră,  a fost res­pin­să.  Magis­tra­ții Nata­lia Sim­ciuc, Iulia Cim­poi și Vic­tor Pru­tea­nu de la Cur­tea de Apel Chi­și­nău nu au recu­nos­cut ast­fel fap­tul că ale­gă­to­ri­lor din stră­i­nă­ta­te le-a fost încăl­cat, la 13 noiem­brie, drep­tul la vot.