Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Subiectul numirii unui judecător…

DOC Subiectul numirii unui judecător la Curtea Constituțională, din nou pe agenda CSM

Sursa foto: ZdG

La ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marți, 9 martie, urmează a fi discutată din nou demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională (CC) care ar urma să ocupe locul rămas după decesul judecătorului constituțional Eduard Ababei.

Pe agenda ședinței din 9 martie va fi examinată și sesizarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo privind volumul de lucru al judecătorilor de la Judecătoria Hîncești.

Totodată, la ședința CSM de marți va fi examinat demersul Institutului Național al Justiției, referitor la delegarea unor judecători pentru exercitarea atribuțiilor de membru al Comisiei pentru examenele de absolvire pentru candidații la funcția de judecător și de procuror.

În cadrul ședinței din 2 martie, CSM a amânat demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională (CC), din motiv că legislația nu ar prevede un mecanism standard de desemnare a unui judecător în componența Înaltei Curți, iar CSM nu are un regulament pentru anunțarea unui concurs în acest sens.

Tot atunci, membrii CSM au decis crearea unui grup de lucru care să stabilească un regulament de organizarea și desfășurare a concursului pentru selectarea unui magistrat.