Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șoferul care în 2022…

DOC Șoferul care în 2022 a tamponat mortal un bărbat în sectorul Botanica al capitalei, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

Imagine-simbol, sursa: DGTPCC

Șoferul care în septembrie 2022 a provocat accidentul rutier din sectorul Botanica al capitalei, tamponând mortal un bărbat pe trotuarul din preajma unui bloc de pe bulevardul Traian, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată marți, 5 decembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, instanța a mai dispus încasarea din contul șoferului implicat în accident, Vladimir Hîncu, în beneficiul părții civile, Eugeniu Scoferța, (fiul victimei, n.red.)a sumei de 32 865 de lei cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracţiune, mijloace bănești cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracţiune în cuantum de 100 000 de lei și mijloace bănești cu titlu de cheltuieli de asistență juridică în cuantum de 4 000 de lei.

Sentinţa este cu drept de atac în ordine de apel la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 de zile, prin intermediul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani.

„(…) Se aplică în privința lui Hîncu Vladimir măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara, cu menținerea acesteia până la intrarea sentinței în vigoare. Permisul de conducere emis pe numele lui Hîncu Vladimir , cu nr. eliberat la *****, se va remite în termen de 10 (zece) zile Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, din momentul rămânerii definitive a prezentei sentinţe.

Se admite demersul procurorului şi se încasează de la Hîncu Vladimir ***** în beneficiul statului, cu titlu cheltuieli judiciare suportate pentru efectuarea expertizei judiciare medico-legale nr. 202203C1157 din 28.10.2022, mijloace băneşti în cuantum de 4 218 (patru mii două sute optsprezece) lei. Corpul delict: un mijloc de transport de model „**” cu n/î *****, transmis spre păstrare inculpatului Hîncu Vladimir *****, se restituie proprietarului de drept Purcel Alexei din momentul rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, se spune în document.

Conform sentinței, în luna septembrie 2022, aproximativ la ora 14:30, fiind la volanul unui mijloc de transport, aflându-se pe trotuarul din preajma unui imobil de pe bd. Traian din municipiul Chișinău, efectuând manevra de deplasare în spate, șoferul Vladimir Hîncu n-a manifestat prudență sporită la trafic, n-a apreciat corect situația rutieră în care se afla autovehiculul la momentul respectiv, și ca urmare a încălcării normelor de siguranță a traficului rutier, a comis tamponarea pietonului Petru Scoferța care în acel moment se afla pe trotuarul din preajma imobilului.

În rezultatul producerii accidentului rutier, pietonului i-au fost cauzate multiple vătămări corporale, de la care în scurt timp a decedat la fața locului.