Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Judecătoria Chișinău își reia…

DOC Judecătoria Chișinău își reia activitatea. Condițiile în care vor avea loc ședințele de judecată

În contextul expirării stării de urgență, președintele Judecătoriei Chișinău (JC), Radu Țurcanu, semnat o dispoziție potrivit căreia, începând cu 18 mai, urmează a fi reluată activitatea normală a Judecătoriei Chișinău, însă cu instituirea unor măsuri de protecție antiepidemice.

Potrivit dispoziției semnate de președintele JC, odată cu reluarea activității judecătoriei, la intrarea în sediu, persoanelor le va fi verificată temperatura și, respectiv, va fi interzis accesul persoanelor cu simptome de Covid-19. Totodată în contextul riscului sporit de infectare, accesul în sediul judecătoriei va fi permis persoanelor doar pentru a participa la ședințele de judecată programate.

Măsurile de protecție prevăd și obligarea personalului, justițiabililor și altor participanți la proces de a purta echipamente speciale de protecție (măști sanitare), iar după necesitate și a echipamentelor auxiliare (mănuși și viziere), în incinta instanței de judecată. Cei care nu se vor conforma regulilor vor fi înlăturați din sala de ședințe.

Ce ține expres de ședințele de judecată, în dispoziție este prevăzută limitarea „accesului indezirabil” al publicului în sălile de judecată, „dar fără prejudicierea publicității ședințelor de judecată, precum și plasarea acuzaților reținuți/arestați în celule diferite sau, după caz, obligarea purtării echipamentelor de protecție.

În dispoziția semnată de Radu Țurcan mai este menționată soluționarea cu prioritate a cauzelor urgente, a căror amânare „este de natură să prejudiciere interesele justiției”.