Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Judecătoria Chișinău a dispus…

DOC Judecătoria Chișinău a dispus restabilirea în funcție a fostului șef de la „Spații Verzi”. Reacția Primăriei

Foto: moldova24.info

Eliferii Haruța, fostul șef al „Asociației de Gospodărie a Spațiilor Verzi” ar putea reveni la Primărie, asta după ce Judecătoria Chișinău a dispus anularea dispoziției din martie curent, prin care Haruța a fost eliberat din funcție.

Instanța de fond a dispus restabilirea în funcție a lui Haruța, precum și calcularea și achitarea salariului pentru perioada în care a acesta a lipsit de la locul de muncă. În hotărârea emisă de Judecătoria Chișinău se mai precizează că Primăria Chișinău este obligată să îi achite fostul șef de la „Spații Verzi” atât salariul din 1 martie până la restabilirea lui în funcție, cât și cheltuielile de judecată și prejudiciul moral.

În februarie curent, pe atunci când Silvia Radu asigura interimatul funcției de primar, Eliferii Haruța și-a depus cererea de demisie din funcția de șef la „Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi”. În acest sens, l-am contact pe Valeriu Bogdan, șef al direcției asistență juridică de la Primărie, pentru a afla ce a contestat mai exact Haruța.

„Atunci au fost mai multe acte care s-au suprapus. Inițial, dacă nu greșesc, domnul Haruța a depus cerere de eliberare din funcția de șef, apoi o cerere de transfer în funcția de șef-adjunct. Nu era o claritate și s-a emis dispoziția cu privire la eliberarea lui din funcție”, a declarat Valeriu Bogdan.

Întrebat dacă Primăria va contestat decizia instanței de fond, șeful direcției asistență juridică a Primăriei a menționat că, de regulă, toate hotărârile instanțelor care vizează Primăria sunt cotestate până la Curtea Supremă de Justiție.

În 2016 Ziarul de Gardă scria că Eliferie Haruţa este unul din cei mai longevivi funcţionari ai Primăriei Chişinău, fiind şef al „Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” de mai bine de 10 ani. Haruţa este proprietarul a două case, care valorează milioane de lei, una dintre ele fiind amplasată chiar în centrul capitalei.

Foto: moldova24.info