Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Directorul Spitalului Raional Telenești,…

DOC Directorul Spitalului Raional Telenești, Alexei Bivol ar urma să fie demis din cauza că și-a angajat soția șefă a unei secții din cadrul instituției medico-sanitare

Directorul Spitalului Raional Telenești, Alexei Bivol ar urma să fie demis din cauza că și-a angajat soția șefă a unei secții din cadrul instituției medico-sanitare, conflict de interese constatat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Bivol a semnat mai multe acte juridice cu soția sa, inclusiv ordinul de angajare a acesteia în cadrul instituției medicale.

În februarie 2019, Bivol a contestat actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel. ANI a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), iar în baza deciziei Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al CSJ, actul ANI a rămas definitiv.

ANI anunță că va solicita Consiliului raional Telenești să demareze procedura de demitere din funcție a directorului de spital. După revocarea din funcție, Bivol va fi inclus și în Registrul Interdicțiilor.