Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ CA a decis că…

DOC CA a decis că Ceban poate să-și lase panourile electorale cu personalități istorice. Munteanu a depus recurs la CSJ

Socialistul Ion Ceban poate șă-și lase panourile electorale din oraș, pe care sunt imprimate imaginea personalității istorice – domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt. Curtea de Apel a casat, ieri, 14 octombrie, decizia primei instanțe, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani și a admis recursul socialistului Ion Ceban.

Ieri, 14 octombrie, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au admis cererea de apel făcut de socialistul Ion Ceban, privind decizia Judecătoriei Chișinău, care a constat că Ceban a încălcat legislația electorală prin utilizarea imaginii unei personalități istorice pentru a face agitație electorală.

Curtea de Apel DECIDE :

Se admite apelul declarat de către Ion Ceban și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Se casează integral hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani din 10 octombrie 2019 și se pronunță o nouă decizie sub formă de încheiere prin care:

Se declară inadmisibilă acțiunea la cererea de chemare în judecată înaintată de Valeriu Munteanu către Ion Ceban și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, persoană terță Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr.1 cu privire la constatarea încălcării legislației electorale, interzicerea utilizării materialelor electorale, obligarea excluderii imaginei, lichidării stocului nedistribuit al ziarului și scoaterea panourilor stradale – electorale.

Decizia este executorie de la emitere, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie, în termen de o (una) zi de la pronunțare, prin intermediul Curţii de Apel Chișinău”, se arată în decizia CA.

Astăzi, 15 octombrie, Valeriu Munteanu, candidatul USB la șefia capitalei, a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție. Munteanu cere casarea deciziei Curții de Apel Chișinău și menținerea deciziei primei instanțe.

Pe 10 octombrie, Judecătoria Chișinău a admis cererea de chemare în judecată înaintată de candidatul USB la fotoliul de primar general, Valeriu Munteanu, împotriva candidatului Ion Ceban, în legătură cu încălcarea legislației electorale de către socialiști, prin utilizarea materialelor electorale pe care este imprimată imaginea personalității istorice – domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Judecătoria Chișinău a examinat cererea de chemare în judecată înaintată de Valeriu Munteanu și a constatat că Ion Ceban a încălcat legislația electorală prin utilizarea imaginii unei personalități istorice pentru a face agitație electorală, or panourile electorale ale socialiștilor conțin și o imagine în care sunt ilustrate mai multe monumente de valoare națională, printre care și monumentul lui Ștefan cel Mare.

Imediat, după decizia primei instanțe, Ceban a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a scris că se va conforma deciziei judecătorești și că deja a început să-și scoată panourile electorale din oraș care conțin imaginile denunțate de Munteanu.