Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Andrei Brighidin, numit membru…

DOC Andrei Brighidin, numit membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea R. Moldova

Sursa foto: Lilia Zaharia

Membru al Consiliului pentru egalitate, Andrei Brighidin, a câștigat concursul privind selectarea unui membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI), anunță Ministerul Justiției (MJ) printr-un comunicat.

Conform MJ, acesta a obținut majoritatea voturilor membrilor comisiei de selectare, din totalul celor patru candidați care au aplicat la concurs.

Brighidin este magistru în domeniul dezvoltării internaţionale şi drepturile omului, deţinând peste 15 ani de experienţă în domeniul combaterii discriminării şi promovării drepturilor omului, conform CV-ului său. În ultimii 10 ani a activat în cadrul Consiliului pentru Egalitate.

„(…) În calitate de membru am examinat peste 1000 de plângeri privind presupuse acte de discriminare şi am militat activ pentru repunerea în drepturi a victimelor (…). Deţin experienţă vastă de interacţiune cu diverşi actori la nivel internaţional, inclusiv EQUINET, Uniunea Europeană, ECRI, organisemele ONU de protecţie a drepturilor omului, pentru a îmbunătăţi protecţia împotriva discriminării şi a asigura respectarea drepturilor omului”, spune el în CV-ul publicat de MJ.

Candidatura lui Andrei Brighidin urmează a fi propusă organelor decizionale ale Consiliului Europei. Durata mandatului de membru al ECRI este de 5 ani.