Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost pronunțată sentința.…

DOC A fost pronunțată sentința. Patru ani de închisoare cu suspendare pentru șoferul camionului care a tamponat mortal o femeie pe o trecere de pietoni din capitală

Imagine-simbol

Șoferul camionului care în luna august 2023 a tamponat mortal o femeie în vârstă de 57 de ani pe șoseaua Muncești din capitală, a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de patru ani, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de patru ani. Sentința a fost pronunțată marți, 31 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Până la data rămânerii definitive a sentinței, se aplică faţă de Vladimir Iurcenco, șoferul camionului implicat în accident, măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara, eliberîndu-l din arestare preventivă. Totodată, instanța a decis încasarea din contul inculpatului a cheltuielilor judiciare în sumă de 3 054 de lei.

De asemenea, permisul de conducere pe numele șoferului camionului urmează a fi transmis Agenţiei Servicii Publice (ASP), la devenirea definitivă a prezentei sentinţe, pentru „asigurarea executării pedepsei complementare de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport”.

„(…) A admite parțial acțiunea civilă înaintată de către succesorul părții vătămate, Tiosa Grigore, în partea reparării prejudiciului material și moral. A încasa din contul inculpatului Iurcenco Vladimir Mihail în beneficiul succesorului părții vătămate, Tiosa Grigore, suma de 78.750 (șaptezeci și opt mii șapte sute cincizeci) lei cu titlu de prejudiciu material şi suma de 200.000 (două sute mii) lei, cu titlu de prejudiciu moral. Solicitarea privind aplicarea sechestrului asupra bunurilor inculpatului întru repararea prejudiciului cauzat prin infracţiune se respinge ca fiind neîntemeiată”, se spune în sentință.

Șoferul camionului care se face vinovat de comiterea accidentului rutier din sectorul Botanica al capitalei, soldat cu un deces, a declarat într-o ședință de judecată că are la întreținere trei copii care își fac studiile, el fiind principalul întreținător al familiei.

„(…) Referitor la acțiunea civilă înaintată, consideră că prejudiciul solicitat este prea mare. Înainte de a fi reținut, venitul său lunar era de 5000 de lei, la fel și venitul soției sale este de 5000 de lei, copiii sunt studenți (…)”, se arată în document.

Pe 17 august 2023, un accident rutier grav s-a produs în sectorul Botanica al capitalei. O femeie de 57 de ani a decedat, după ce a fost tamponată de un camion pe o trecere de pietoni de pe șoseaua Muncești din Chișinău.

Polițiștii au stabilit că femeia traversa strada la trecerea nedirijată pentru pietoni (fără semafor, n.red.), fiind tamponată de un camion, condus de un bărbat de 49 de ani.

În urma traumelor primite, femeia a decedat la locul accidentului rutier, conform Poliției R. Moldova.