Principală  —  IMPORTANTE   —   Directoarea Spitalului de Psihiatrie Bălți…

Directoarea Spitalului de Psihiatrie Bălți va fi adusă în fața judecătorilor pentru a răspunde acuzațiilor de abuz în serviciu: a impus mai mulți angajați să-i dea o parte din salariile pe care le primeau. Dosarul în care este cercetată ajunge în instanță

Directoarea Instituției Medico-Sanitare Publice „Spitalul de Psihiatrie Bălți” urmează să fie adusă în fața magistraților pentru a fi judecată pentru suspiciuni de abuz în serviciu. Valentina Șchiopu, care se află la cârma instituției medicale, este învinuit de faptul că folosindu-se de funcția pe care o deține a cauzat spitalului prejudicii de peste 240 de mii de lei. Între timp, la solicitarea procurorilor, Șchiopu a fost suspendată provizoriu din funcție.

Potrivit procurorilor anticorupție care anunță că la 29 aprilie curent au expediat în instanța de judecată dosarul în care este cercetată funcționara, susțin că aceasta folosind intenționat situația de serviciu în scop personal și material pe parcursul ultimilor doi ani a impus mai mulți angajați din subordine să-i acorde personal plățile salariale achitate în folosul acestora pentru funcțiile deținute prin cumul, funcții pe care angajații respectivi în realitate nu le-au executat, astfel cauzând instituției medicale vizate, daune materiale, în sumă totală de peste 240 de mii de lei.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție, Oficiul Nord, susțin că acesteia i se incriminează comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, săvârșit din interes material (art.327 alin.(2) din Codul penal).

Astfel, acuzatorii mai anunță că în cadrul urmăririi penale, în scopul asigurării acțiunii civile înaintate de partea vătămată Agenția Nord a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, precum și reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, a fost aplicat sechestru pe ¼ din apartamentul deținut de către directoarea instituției medicale vizate.

În context, la demersul procurorilor, directoarea IMSP „Spitalul de Psihiatrie Bălți” a fost suspendată provizoriu din funcție.

Menționăm că, persoana învinuită este cercetată în stare de libertate, respectiv la această etapă a procesului s-a abținut de a face careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat. Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, menționează reprezentanții PA.