Diaspora atacă astăzi CEC-ul în instanță. Cetățenii au mandatat trei avocați

Astăzi, 21 noiembrie,  143 de cetățeni ai R. Moldova aflați în străinătate vor ataca în judecată hotărârile Comisie Electorale Centrale din 16 și 17 noiembrie cu privire la contestațiile privind votul în diasporă. Deși numărul moldovenilor care au depus contestații pentru că nu le-a fost asigurat dreptul la vot este unul mult mai mare, doar 143 au reușit să semneze listele pentru mandatarea a trei avocați care le vor reprezenta interesele în fața instanței de judecată. Listele urmează să ajungă astăzi în Chișinău.

 Timp de o săptămână, moldovenii din diasporă, mobilizați pe aceleași rețele de socializare, au inițiat o campanie de colectare a semnăturilor pentru mandatarea avocaților care ar ataca statul în judecată pentru că nu a creat condiții în vederea asigurării dreptului constituțional la vot a tuturor cetățenilor aflați în străinătate. Astfel, toți cei care la 13 noiembrie au depus contestații la adresa CEC au fost îndemnați să semneze pentru angajarea unui avocat.

La 13 noiembrie, cetățenii din diasporă au fost depus 4031 de contestații la adresa Comisie Electorale Centrale :

 1. Dublin, Irlanda – 356 de petiții individuale
 2. Marea Britanie, Londra  – 550 de sesizări individuale și 299 de sesizări colective
 3. Marea Britanie, Stratford – 92 de sesizări individuale și 828 de sesizări colective
 4. Germania, Frankfurt pe Main – 84 de petiții individuale și 264 de sesizări colective
 5. Franța, Vielleneuve-Saint-Georges – 6 petiții individuale și 176 de sesizări colective
 6. Franța, Paris – 75 de sesizări individuale
 7. Franța, Montreuil – 190 de sesizări individuale
 8. Italia, Verona – 44 de seizări individuale
 9. Italia, Bologna – 2 sesizări individuale și  158 de petiții colective
 10. Italia, Mestre – 22 de sesizări individuale și 73 de sesizări colective
 11. Italia, Parma – 6 sesizări individuale și 494 de sesizări colective
 12. Canada, Montreal – 247 de sesizări colective
 13. F. Rusă, Moscova – 51 de sesizări individuale și 14 sesizări colective

În opt din aceste orașe s-au găsit organizatori care la anumite ore, de obicei în fața fostelor secții de votare, au așteptat ca moldovenii cărora le-a fost lezat dreptul de vot să semneze pentru mandatarea avocatului. Nu s-au adunat decât 143 de semnături, deoarece mulți dintre cetățeni nu au avut posibilitatea, la fel ca în ziua de 13 noiembrie, să parcurgă sute și mii de kilometri.

 • Italia, Parma – 10 semnături
 • Italia, Bologna – 10 semnături
 • Italia, Mestre – 8 semnături
 • Irlanda, Dublin – 29 de semnături
 • Franța, Paris – 5 semnături
 • Marea Britanie, Londra – 75 de semnături
 • Germania, Frankfurt – 5 semnături
 • Canada, Montreal – 1 semnătură

Respectiv, în judecată va merge o echipă formată din trei avocați care va activa în interes public, potrivit unuia dintre inițiatorii procesului de colectare a semnăturlor, Dumitru Vicol, stabilit în Londra.

Avocații vor ataca în instanță deciziile Comisiei Electorale Centrale, în particular ale Consiliului Electoral al Cirmunscripției municipale Chișinău, nr. 1,  din 16 și 17 noiembrie curent.

cec-16-noiembrie

cec-17-noiembrie

 

 

 

 

 

 

 

 

Anume aceste hotărâri, prin care organul electoral decide să ia act de contestațiile depuse de diasporă și să le „remită Curții Contituționale pentru a fi luate în calcul la confirmarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova”, vor fi atacate în instanță.

Dumitru Vicol, unul dintre orgnaziatorii procesului de colectare a semnăturilor, susține că în aceste decizii, Comisia Electorală a stipulat doar că cetățenii invocă lezarea dreptului la vot, nu și că  aceștia au cerut demisia conducerii CEC și Ministerului de Externe.

Cir­ca 170 de con­tes­ta­ții au ajuns la CEC pe 18 noiembrie, fiind trans­mi­se de către Dan Per­ciun, repre­zen­tan­tul con­cu­ren­tu­lui elec­to­ral Maia San­du. Mem­brii insti­tu­ți­ei le-au remis însă auto­ru­lui, pen­tru că aces­ta nu avea un man­dat sau o pro­cu­ră prin care ar con­fir­ma că repre­zin­tă inte­re­se­le cetă­țe­ni­lor din dias­po­ră.

La 21 noiembrie, în cel puțin 30 de ora­șe din întrea­ga lume cetă­țe­nii mol­do­ve­ni au orga­ni­zat acțiu­ni de pro­test și flasmob-uri prin care și-au expri­mat dez­a­cor­dul față de rezul­ta­te­le ale­ge­ri­lor pre­zi­den­ți­a­le din 13 noiem­brie curent.  Dias­po­ra a cerut demi­sia con­du­ce­rii Comi­si­ei Elec­to­ra­le Cen­tra­le și a Minis­te­ru­lui Afa­ce­ri­lro Exter­ne și Inte­gră­rii Euro­pe­ne. De ase­me­nea, cetă­țe­nii au soli­ci­tat sta­tu­lui orga­ni­za­rea repe­ta­tă a turu­lui II de scru­tin, deo­a­re­ce mii de mol­do­ve­ni afla­ți în stră­i­nă­ta­te nu și-au putut exer­ci­ta drep­tul la vot.

colaj-diaspora2


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

36 comentarii

 1. slava

  Din cauza dezinformatiilor Maiei Sandu, care zilele trecute a indemnat cetatenii sa expedieze contestatiile expres partidului ei, solicitarile cetatenilor din afara tarii nici nu au ajuns la etapa de examinare in fata mebrilor Comisiei Electorale Centrale. Nici macar nu au fost citite, deoarece au fost depuse ilegal anume din cauza PAS.

  1.Au fost depuse peste termenul legal (de 3 zile);
  2.Unele contestatii nu au fost semnate olografic;
  3. Contestatiile au fost depuse de catre o persoana neimputernicita, care nici nu are calitatea de contestatar.

  • NIKU_GIROFAR

   Baeti pyoneri pe voi v-au pus pe o pista gresita. Cineva vrea sa va primble prin labirint. Uitativa pe Pro TV Kirtoka a lui Moldovei a vorbit despre votul electronic. FOCUSATIVA DOAR LA DINSUL. AVIND IN VEDERE CA IN AFARA RM AVEM 1000 000 DE CETATENI IACA SI PUTEREA VOASTRA. Creati o televiziune pentru gastrebaiteri fie si prin Internet, Creati o gramada de mici organizatii peste tot unde sunt minim 100 de moldoveni in raza si toate sub o office central. IN ASA FEL NICI RM NU VA AVEA DATE CARE VOI LE VE-TI AVEA. Construiti voi! nu asteptati un organ impotent ca CEC sa va faca voua ceva. Nu dati vina pe altii! Vina o purtati doar voi. Invatati de la Lenin si Stalin. Nu va place Lenin si Stalin aducetiva aminte de unirea principatelor Romane. Degraba Rusia va slabi. Putin stie ca mai are citiva ani. Azi ma sunat un Roman din Moscova si mia spus ca sanatatea la dinsul e slaba si maxim va trage pina in 2017, asa ca in 2018-2019 in Rusia vor incepe lputele pentru putere, VA ADUCETI AMINTE ACEESI SITUATIE CA INAINTE DE 1918, ASA CA PORNIM DE AICI

 2. Teodor

  Poponarii istea n-au avut timp ca sa se inregistreze la CEC timp de 6 luni, insa acum fac galagie de parca cineva este vinovat ca Maia nu i-a anuntat din timp. CEC-ul nu a votat legea referitor la oferirea a 3 mii de buletine de vot, ci tot Maia cu Filat in 2010 asa au decis. Credeam ca diaspora este mai desteapta, dar se pare ca rag….

  • Ludmila Cebotari

   Limi­ta de 3 000 de bule­ti­ne de vot pen­tru fie­ca­re sec­ţie de vota­re, atât din ţară, cât şi de pes­te hota­re, a fost impu­să prin legi­sla­ţie la 17 sep­tem­brie 2010 de către Par­la­ment, pre­zi­dat atun­ci de lide­rul Par­ti­du­lui Libe­ral, Mihai Ghim­pu. Cel care a pro­pus aceas­tă limi­tă este Vale­riu Neme­ren­co, pre­to­rul sec­to­ru­lui Buiu­ca­ni şi fost depu­tat pe lis­te­le Par­ti­du­lui Libe­ral. Ce treabă are Maia Sandu? Cei din Parlament au votat această modificare, nu și miniștrii. Greșeala CEC și a Ministerului Afacerilor Externe este că nu au asigurat un număr suficient de secții cu toate că au fost preîntâmpinați. Cei din diasporă știu prea bine ce fac!

   • Teodor

    De unde sa stie CEC-ul si MAEIE unde si citi moldoveni sunt la moment?? Ce chiar sunteti asa de zombata si nu intelegeti ca cetatenii trebuiau sa se inregistreze pentru a se oferi buletine adaugator sau a se deschide alte sectii??? 3000 de buletine sunt mai mult ca suficient pentru o sectie.

    • Cluj- Napoca

     sunt suficiente, dar la unele sectii de peste hoatre au fost doar 500 de buletine, o mie si ceva de moldoveni nu au putu vota.. care e zombat e mare intrebare…esti cumva din Dondonia?

     • baba

      daca tu crezi ca moldovenii nu dorm noaptea si se gindesc la vot te gresesti, punete in pielea maselor si a prostimii, ADUTI AMINTE DE CAPUL LUI MOTOSK DIN ALEXANDRU LAP[USNEANU, SCOBOARATE PE PAMINT, REVOLUTIA CU CEAUSESCU? OARE DE CE AU VENIT MINERII? CE AU VRUT? UNDE SA AJUNS? coborire pe pamint!

    • valflex

     da de cind caldarea vine l;a vaca, parca la scoala neo invatat ca vaca vine la caldare, SAU DE CIND PORTOFELUYL VINE LA HOTS CA DIN CITE STIU HOTSUL VINE EL La PORTOFEL. laptele nu curge din vaca daca nu faci efort, ASA CA FITI MAI SMEKERI, eu personal nu am fost sa votez in primul tur? de ce? pentru ca niciodata nu ma voi intoarce in rm? de aistea ca mine is 80% care se tin cu dintii de tot ce se poate! cum luam in credit prima casa aducem copii si parintii si areviderci la maldova,

  • niku_buruian

   va aduceti aminte cum Barack Obama a fost sponsorizat de oameni? ASTA E MECANIZMUL DE CARE ESTE NEVOIE! FOC LA GHETE! TREBUIE DE CREATE ASA MECANIZM URGENT! TREBUIE DE IDENTIFICAT SURSE IN AFARA TARII CARA SA NE AJUTE CU ASTA! nu va folositi de companii din interiorul tarii ca toate sunt pline cu agenti FSB. in tara sunt minim 1000 de cadre din neleganilnaia ruskaia razvedka, si alte multe mii de rezidenti, la moment Rusia nu are agenti in afara tarii pe problema RM asa ca acolo datii bataie , IN AFARA TARII AVEM 1000 000 PRO EUROPENI EI SI VOR DA LOVITURA MAI ALES CA ACOLO CONDUCEREA NOASTRA NU ARE NICI O PUTERE SI DODON SI USATII NU POT AJUNGE, IN Europa telefoanele si intereceptarile nu vor merge la Usatik si Dodonic acolo MI7 ii va da la bot lu Usatii si FSB rusesk. bataie lor acolo

 3. Dorin

  Iara-si manifestari pentru poze in facebook ( apropo Tara in care a cistigat Maia Sandu) , cind oare Doamna aceasta care inca e domnisoara va depista momentul diferentei intre facebook si realitate ? tot ce faceti voi acum baga niste patriotism in tineret care inca e naiv si crede … in rest rezultate bune nu sint !

  • Ludmila Cebotari

   Nu doar pe facebook, dar atacă în judecată. Dacă au mai rămas oamenii corecți în țara asta, vor avea și câștig de cauză. Avem o țară coruptă, e și firesc că poporul se răscoală, și nu doar cei din diasporă, dar și cei din țară.

   • Dorin

    Unde-i poporul ? cei care iesa platiti ? si pentru cine inca … acea care s-a alaturat Topilor.. hai sa fim seriosi aceste masse de oameni is bine organizate si scoase dupa nevoie in strada…

    • BREJNEV

     Eu propun ca GasterBaiterii sa nu trimita bani in tara ca Dorin sa inteleaga ceva si totdata i-as prpoune lu Dorin sa dee foc la pasportul lui biometric si sa filmeze pe Youttube si macar voi fi impacat ca acest om intradevar e Rus curat si Dodonnist curat. TOTI RUSII URASC EUROPA DA MERC P[E MERCEDESURI SI BMW SI AU VILE DE LUX LA PARIS.

  • muya

   Hai Dorin lasa prostiile pur si simplu MAIA nu prea stie cum sa foloseasca tehnologiile la maxim. Din alt punct de vedere nu prea vor sa investeasca in dinsa pentru ca cunostinile ei sunt bune deja intr-o tara facuta si fara probleme. DAR CUM DE FACUT IN RM UNDE 50/50 PRO EUROPENI SI PRO RUSI si unde 1000 000 de gasterbatieri pot spune tot si face alt rezultat dar LA CARE E GREU DE AJUNS PENTRU CA SAU IMPRASTIAT CA VINTUL PESTE TOT IN LUME?

 4. Stefan

  Da, pacat ca Maia va dezinformat in ce priveste depunerea contestatiilor ca sa poata odata in pkus sa se dea drept martira.

  • boris_nialaevici

   MAIA o sa va poarte pe drum si fara de sfirsit. E timpul de gasit alte persoane. Sa demonstrat deja ca cei care au vrut nu stiu cum si unde sa ne duca deja ne-au dus si adus. E TIMPUL SA GASIM NOI LIDERI MULT MAI COMPETENTI. Cu Maia departe no sa ajungem. Cu Ghimpu am ajuns unde suntem azi. Dar totusi ma bucur nespus ca dupa 10 ani si Kirtoaka si multi altii au ajuns ca trebuie vot electronic. DOAR TEHNOLOGIILE MODERNE NE VA AJUTA SA STRINGEM TOTI MOLDOVENII IMPRASTIATI SUB ACEEASI UMBRELA SI SA SPUNEM TOTI LA UN LOC CE IN GENERAL VREM. asta e ce trebuie de facut si mai mult nimic. proteste si alte porcarii tin de trecut!

 5. Ianus

  De partea CEC-ului va fi observatorii internationali ca cei de la OSCE, care au zis ca alegerile au fost corecte si fara abateri de la lege, dar de partea acestora cine va fi, asa numitii analisti politici a lui Topa?

 6. haida

  Si eu in viata mea am apelat o singura data la avocat si acela ma furat pe linga cei care initial m-au furat.

  Aveti ceva timp sa implimentati votul electronic si pentru el sa va bateti.

  Asta e scaparea voastra altfel nu aveti nici o sansa.

  Acuma lupta e pierduta la fel ca si 2 ani a vostri de proteste la frig desi daca nu erau platitI OAMENII atunci au fost zadarnice.

  NU PROTESTATI!
  NU ARE ROST!
  IMPLIMENTATI VOTUL ELECTRONIC URGENT CA SA AVETI POSIBILITATE SA-L TESTATI!

  VA DATI SEAMA CUM PRINTR-UN BUTON PUTETI SUNA PESTE 3000 000 DE CETATENI?

  MAI DEPARTE -> MOMEALA

  DATI UN PREMIU UN MERCEDES SI SA VEDETI CA MODLOVENII DORNICI DE SHARA SI LAFA REPEDE SE VOR ABONA LA VOTUL ELECTRONIC

  LASA INITIAL IN PERIOADA DE TEST SA FIE O LOTERIE PENTRU MOLDOVENII DORNICI DE SHARA

  MOLDOVEANUL IUBESTE SI HIRTIE IGIENICA GRATIS DA NU SA MAI VORBIM DE UN MERCEDES SAU O CVARTIRA IN MONACO

  BANI?

  HAI SA FIM SERIOSI AVEM OAMENI CU BANI CU VIZIUNUNE PRO EUROPA AVEM!

  DUCETI LIPSA DE IDEI SI CUNOSTINE SI ASTA E TOT

  IN REST BANI SUNT

  CITI BANI SUNT LA GASTERBAITERII NOSTRI?

  SACI CU BANI

  FOC LA GHETE!

  DACA O SA MAI DUCETI LIPSA DE IDEI O SA VA ZVIRL EU CEVA.

  DACA NO SA AVETI BANI O SA VA INVAT CUM O FURCULITSA SE POATE TRANSOFRMA IN ALTCEVA.

  ->ATENTIE

  DACA TRANZACTIELE BANCARE IS LEGALE SI ACOLO NU POT FI SERETLICURI PAI DE CE SA NU TRANSFORMATI UN AXA MECANIZM IN VOT ELECTRONIC?

  DEJA INFGRASTRUCTURA EXISTA!

  VREI SA VOTEZI CONCURENTUL 1?

  TRANSMITE 1 BANUTS LA CONCURENTUL 1

  MAI SUNT SI ALTE METODE CARE NU COSTA NIMIC

  EU NUMAI POT SA SPUN SARAC POPOR RETARDAT SI ATIT

  OARE CEI PENTRU CARE AM VOTAT IS ASA DE PROSTI CA LA TEHNOLOGII ASA DE EFTINE INCA NU SAU GINDIT?

  SA SCOPUL A FOST SA FACA CEVA APRENT SIMPLU IN CEVA FOARTE COMPLICAT CARE PINA LA URMA NICI NU E PREA FUNCTIONAL?

  FIECARE ARE TELEFON!
  DE CE NU DE FOLOSIT SMS CA VOT

  FRAUDE?

  HAI SA FIM SERIOSI SUNT METODE DE A CONTROLA SI CONTRACARA

  WEB CAM FOLOSIT DE MAIA SANDU!
  DEJA SUNT TEHLOGII DE RECUNOASTERE UNDE NU E NEVOIE DE STAT IN RIND!
  E DE AJUNS SA VII SI SA FACI UN JEST SI TE RECUNOASTE LIBER!
  DACA MAI SPUS SI NISTE DATE TE LOCHEAZA INSTANT

  LOCATIA MOLDOVANULUI IMBATAT!
  ASTA E PROBLEMA DE BAZA MOLDOVENII IS RASPINDITI CA PAPADIA IN LUME
  ASTA E DE LA CE TREBUIE DE INCEPUT LOCAREA FORTATA SI OFERIREA VOTULUI ELECTRONIC

  asta e directa si aveti la dispozitia mai mult de un an

  nu piredeti timupl si bani cu avocati

  o sa pierdeti

  chiar dupa ce o sa pierdeti intorcetiva la votul electronic

   • haida

    am scris o gramada de informatie da asa informatie n u trebuie aici de postat
    din alt punct de vedere eu is in Europa si cam repede nu voi veni in RM pentru ca pina in 2019 cam nimic nu se va intimpla.

    Peste 10 zile Dodon va fi presedinte si aici totul se va opri.

    Felicitari

    In rest am treaba in Europa si lupta voastra e cam fara sens cel putin la moment

    Prezenta mea aici la fel e fara nici un rost

    Poate eu si nu sunt tare destept da in Germania ma ocup de problema imigrantilor si cit de cit iaca nu se mai aude de ei.

    IN GENERE NU AVEA SA SE AUDA nimic DA NEMTII MO SATURAT CU DREPTURILE OMULUI SI ASTA E CEA MAI MARE PROBLEMA.

 7. Simion

  Partidul Debiloid din Moldova si-a schimbat denumirea. Astazi, pdmarsav poarta numele de PRO-DODOLOAIE. De ce? Pentru ca sunt avortati de-o mama bolsevica. De aia, latraii care cantau mai ieri: – Osana, tovarase Lupoaie, magaoaie fara minte fara c***e, grohaie cu bale de doi metri: – Osana, Dodoloaie mega-zmeoaie, tigva-n forma de tigaie. Boldire de lupoaie, zgripturoaie cu urechi de c***e, macheta de paie, a lui Plaha capuchehaie. Politrus buboaie, pres-dinte latrinoaie, potaie nabadaie, corlobaie.

  • adolif

   del mai interesant este ca Plahotniuc vorbeste o limba Romana mult mai buna decit a lui Dodon.

   Ma uit si eu sceptic la acest joc si nu e clar cinei cine.

   • Simion

    In schimb progeniturile lui Plaha nu vorbesc o iota in limba romana. Nici ex-sotia oligofrenului oligarh nu vorbeste romana. Nici nu vor sa auda de limba noastra cea romana, de cultura, istorie, traditii samd.

 8. ion

  Citesc si eu ce spun altii si nu inteleg de ce mai stam si stationam in epoca de piatra?
  3 zile sa trimiti nu stiu unde o cerere pe urma inca alte zile pe urma alte zile si tot asa
  Dupa toate astea va mai fi altceva si o judecata care se va termina la jumate de mandat a lui Dodon

  Bataie de joc de toti!

  Propun crearea unui organ Pro European cu sediul in Europa si sa- numim “GasterBayter”

  UN office central GasterBayter cu officii in orice alta tara a lumii.
  Lasa sa fie si peste 300 de oficii in fiecare tara sau mai multe si anume acolo unde sunt locati moldovenii prin lume.

  Prin office sa intelegem ceva virtual dar care se controleaza cumva.

  Asta va fi opozitia reala cu 1000 000 de cetatenni la activ si ei vor pune punctul pe viitor.

  Pai carei problema de creat organizatii obstesti sau altceva ce se poate liber si fara probleme.

  Acestea organizatii nu trebuie sa se supuna RM

  Da cu ce ocazie atunci cind RM i-a tradat si le-a stricat viata

  Sper ca ati inteles ideea.
  Am uitat sa spun si de un TV pe Internet.
  Da si cum altii o spus votul electronic.
  Nu uitati voi controlati 1000 000 de voturi.

  SI NU UITATI NICI UN GASTERBAITER NU VII DATOR CU NIMIC EXACT VOI TREBUIE SA AJUNGETI LA USA FIECARUI HGASTERBAITER EXACT ASA CUM EHOVISTII SI BAPTISII AJUNG LA USA VOASTRA.

  AR FI BINE DE LA EI SA VA INVATATI DIFERITE TEHNICI DE MANIPULARE SI ORGANIZARE

  PS: totul e in lege -> scopul: 1000 000 de voturi

  cautati oameni competenti mai ales cadre care pot face bani din aer, feritiva de companii sugative care sug bine si efect zero, nu colaborati cu staeliti din RM a moscovei macar daca au flag moldovenesc.

 9. slava

  sa veniti acasa la votare daca sunt incapabili sa va inregistrati prealabil, daca tot ziceti ca ati parcurs mii de kilometri si ati cheltuit sute si mii de euro!

  • BADEA_VANEA

   ca sa vina acasa ar avea nevoie de minim vreo 300 de euro, daca sa luam 1000 000 de cetateni apu asta e undeva 300 000 000 de euro da fie si 100 000 000 de euro. DIN ALT PUNCT DE VEDERE TREBUIE DE INTELES CA NU GASTERBAITERILOR LE TREBUIE RM DA NOUA NE TREBUIE GASTERBAITERII SI VOTUL LOR. ei si-au ales calea da noi stam si mincam rahat si fara ajutorul lor vom minca pina la sfirsitul vietii.

   CUM GINDESC UNII MOLDOVENI E ECHIVALENT CU CHISINAUENII CARE NU POT IMPARTI UN DRUM IN CHISINAU

   E ACEEASI PROBLEMA LEGATA DE CULTURA JOASA

   EU TOT SUNT GASTERBAITER

   STAU LA ZURICH
   PRIMESC BINE

   VREAU SA MA INTORC?
   NU!
   EU MI-AM LUAT TOATA FAMILIA CHIAR SI PARINTII DIN AMBELE PARTI

   IMI ESTE IN KOT DE RM!

 10. Uncleded

  Klaus Iohannis a recunoscut alegerile prezidentiale ca fiind valide. Ce va mai zbateti atata, nu are rost.

 11. monea

  posibil ca unii nu inteleg ca daca si-ar cistiga 100% Pro Europenii oricum am avea nevoie de 25 de ani ca sa punem lucrurile pe picioare

  DECI APARENT CAM NIMIC NU SE VA SHIMBA

  ASTA E REALITATEA!

  la moment luptat pentru idee ca si in Serbia multi au luptat pentru idee ca pina la urma altcineva sa dee lupta lor intr-o parte si sa le impuna

  Generalul Anotnescu tot a luptat pentru idee

  A venit Stalin si io stricat ideea

  Noi iarasi luptam pentru idee

 12. munea

  Inchiputiva ca miine ne ataca extraterestrii si Konsiliul Global adpta o rezolutie in care:
  1. Dispar granitele
  2. Dispar armewtele si se creaza o armata unica Globala

  va mai avea rost lupta voastra?

 13. Simion

  Oamenii au inteles foarte repede preacurvia lui Plaha si perfidia lui Dodoloaie. Doi puscariabili cu caziere bogate care au un mare interes in enclava separatistaTrasnita Nistrenie si o mare ura pe moldovenii plecati in Occident. Cu ce ocazie puhoaiele de separatisti ar trebui sa ne hotarasca soarta, sa ne joace feste, sa ne scuipe-n fata? Ei, separatistii au armata lor, au presedintele lor, au guvern si constitutie (cu exceptia localitatilor care se afla sub jurisdictia Chisinaului si care nu pot sa faca un pas fara acceptul regimului separatist). Sa intelegem ca regimul criminal (cu masca de imprumut pro-euro) de la Chisinau a recunoscut, de facto si de jure, regimul separatist, fascist de la Tiraspolea?!!! La ce bun atunci 5+2? OSCE? In acest caz, plaho-dononistii n-au decat sa mute capitala la Tiraspolea si gata!

  • Reformatorul

   Iarasi Plaha? Serios Simion? Dar oare ca sesizarile celor din diaspora colectate de PAS, si anulate din cauza ca acestia special au iesit din termenii legali de depunere a sesizarilor? NU e maia si echipa ei de vina? Sau poate tot Plaha a interzis celor din diaspora sa s einregistreze prealabil pentru o buna functionare?

  • zoya

   La Tiraspol degraba se va incepe infometarea populatiei au mai ramas citeva luni. Deja regiunea e in faliment. Ramiine in Rusia sa se incepa probleme =si voila.

 14. alex kooper

  Diaspora este ultimul instrument al clanului unde Nastase crede ca cei de acasa au uitat cine este el si cit de tare la ajutat pe Dodon sa fie presedinte?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *