Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Deputatul blocului ACUM, Alexandru Slusari,…

Deputatul blocului ACUM, Alexandru Slusari, cere pornirea unui dosar penal pe numele lui Nistor Grozavu

Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, ar putea fi cercetat penal după ce a autorizat construcția unui complex rezidențial pe str. Bogdan Voievod din sectorul Rîșcani, fără deciziile Consiliului Municipal Chișinău. Deputatul blocului ACUM, Alexandru Slusari afirmă că a cerut Procuraturii Generale să cerceteze cazul în cadrul unei cauze penale.

„Azi am cerut pornirea urmăririi penale pe numele lui Nistor Grozavu. Acest individ a emis cu încălcări grave în martie-aprilie 2018 documentele permisive pentru construirea unui ansamblu rezidențial pe Bogdan Voievod, 1. O firmă privată a primit în folosința două terenuri municipale fără acordul Consiliului municipal. A fost admisă construirea mai multor blocuri locative în zona comercială C4, unde nu se permite acest lucru”, susține Alexandru Slusari. 

Potrivit legislației, în această zonă nici nu poate fi permisă o astfel de construcție, pentru că se încalcă planul urbanistic al orașului.

„Pe acest teren unde sunt deja construite șase etaje, nu se permite construcția unui ansamblu cu 14 etaje, deoarece Codul Zonal permite acolo doar construcția unor încăperi comerciale și nu ansamblu cu așa înălțime. Avem probe, 30 de file anexate la această cerere trimisă Procuraturii Genrale”, a mai adăugat deputatul.

Deputatul mai cere să fie sistate imediat toate lucrările de construcție la șantierul de pe strada Bogdan Voievod 7.