Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Deputata Marina Tauber, audiată de…

Deputata Marina Tauber, audiată de procurorii PCCOCS în contextul declarațiilor cu privire la pregătirea unor „provocări militare” în apropiere de regiunea transnistreană

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, s-a prezentat vineri, 14 aprilie 2023, în fața procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pentru a fi audiată în contextul declarațiilor făcute de aceasta pe 24 martie privind planurile autorităților de la Chișinău de a pregăti „provocări” pe Nistru. Potrivit PCCOCS, deputata a evitat să facă declarații în cadrul audierii, „invocând că ar face-o într-o fază ulterioară”.

De cealaltă parte, Partidul „Șor” susține că deputata Marina Tauber, însoțită de avocatul său, a depus mărturii despre declarațiile din 24 martie și „a reconfirmat toată informația vociferată“ atunci.

„Deputata Tauber Marina a evitat să facă declarații, în cadrul audierii de vineri, la PCCOCS. Aceasta s-a abținut să-și conformeze declarațiile publice la cerințele prevăzute de Codul de procedură penală, invocând că ar face-o într-o fază ulterioară. Până la această oră, deputata nu a depus o sesizare care să reflecte declarațiile publice ale dânsei, la briefingul din 24 martie”, susține PCCOCS.

Partidul „Șor”, citând-o pe Tauber, susține că deputata a „reconfirmat” cele spune în cadrul briefingului din 24 martie despre „provocările” de pe Nistru și că a informat procurorul pe caz despre faptul că „în calitate de deputat responsabil” ar putea oferi „noi detalii” despre „încercarea” autorităților statului de „a atrage Moldova în război”.

„În cadrul audierilor de astăzi, am reconfirmat toată informația vociferată de mine, în cadrul briefingului din 24 martie. Am informat procurorul pe caz despre faptul că această temă este de interes național sporit și că, în calitate de deputat responsabil, aș putea ieși, în următoarele zile, cu noi detalii publice legate de încercarea regimului Sandu-PAS de a atrage Moldova în război, dar și să revin la el cu câteva detalii importante”, a anunțat Partidul „Șor” într-un comunicat.

Deputata și vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, a declarat pe 24 martie, făcând referire la „datele serviciilor speciale internaționale” că autoritățile statului ar pregăti pentru data de 17 aprilie provocări pe Nistru. Atunci, într-o reacție oficială, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a declarat că afirmațiile Marinei Tauber „sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate”.

Pe 13 aprilie, PCCOCS anunța că declarațiile deputatei Partidului „Șor” Marina Tauber cu privire la pregătirea unor provocări militare în proximitatea regiunii transnistrene nu și-au găsit confirmare.

Instituția menționa că Marina Tauber a fost citată de oamenii legii în repetate rânduri pentru a confirma alegațiile sale cerințelor Codului de procedură penală. Deputata, însă, de fiecare dată a refuzat invocând motive pe care procurorii le consideră neîntemeiate.