Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea de Apel Bălți a…

Curtea de Apel Bălți a menținut decizia primei instanțe pentru femeia care acum un an a urcat drogată la volan și a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane

Curtea de Apel Bălți a menținut decizia primei instanțe în cazul femeii, originare din raionul Edineț, care în luna septembrie 2019 a urcat drogată la volan și a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane.

Acum două luni, Judecătoria raionului Edineț a condamnat-o pentru cele comise la 7 ani închisoare cu executare și i-a anulat permisul de conducere. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă totală de 474 mii lei, iar încă 17 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată, anunță Procuratura Generală.

Avocatul inculpatei a contestat verdictul, solicitând casarea sentinței primei instanțe şi pronunțarea unei hotărâri, prin care clienta sa să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate. Procurorii au adus însă suficiente probe care au confirmat vinovăția inculpatei, astfel încât Colegiul penal al Curţii de Apel Bălți a respins apelul avocatului, menținând sentința contestată, fără modificări.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 25 septembrie 2019, după o petrecere, când inculpata, în vârstă de 26 de ani, a urcat în stare de ebrietate narcotică la volanul unui BMW, având în calitate de pasageri 4 bărbați. Deplasându-se pe traseul G3 din direcția satului Volodeni spre Edineț, aceasta a intrat pe banda de contrasens, tamponând un autoturism de model ”Volkswagen Golf” care circula regulamentar.

În rezultatul impactului, conducătorul mașinii VW a decedat pe loc, iar doi pasageri din BMW s-au stins la spital. 

Raportul de constatare a indicat prezența în organismul șoferiței a compușilor chimici activi ai canabisului.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.