Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea de Apel a respins…

Curtea de Apel a respins contestația PSRM privind anularea deciziei CEC de invalidare a alegerilor din mun. Chișinău

privesc.eu

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 4 iulie, contestația depusă de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, privind anularea parțială a hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind invalidarea alegerilor locale din Chişinău.

În solicitare, socialiștii au cerut organizarea unui nou scrutin și anularea deciziei CEC privind declararea nulității alegerilor.

Totodată, PSRM a solicitat ca CEC să adopte o nouă hotărâre prin care Ion Ceban să fie declarat în calitate de primar ales, dat fiind faptul că Judecătoria Chișinău a constatat că Andrei Năstase, câștigătorul alegerilor a încălcat legislația. Socialiștii au mai propus să fie anulat cel de-al doilea tur și organizat un nou scrutin de vot doar cu participarea lui Ion Ceban.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12 644 mai multe voturi decât Ion Ceban. Liderul Partidului Politic Platforma DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.

La 29 iunie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea irevocabilă a Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018 privind invalidarea alegerilor locale noi, a declarat nule alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie și a dizolvat Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipal Chişinău nr. 1. Prin hotărârea respectivă a fost pus punct procesului electoral local, respectiv primarul mun. Chișinău ar urma să fie ales în mod ordinar, în 2019. 

Foto: privesc.eu