Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM se întrunește în ședință.…

CSM se întrunește în ședință. Pe agendă se numără mai multe concursuri pentru numirea vicepreședinților de instanță

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc la 2 iunie într-o nouă ședință, iar pe agendă se numără 14 subiecte, printre care și desfășurarea mai multor concursuri.

Conform agendei, unul dintre subiectele ce vor fi examinate de către membrii CSM se referă la concursul pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Curții de Apel (CA) Bălți. Pentru participarea în concurs au depus cereri doar doi judecători de la CA Bălți: Gheorghe Scutelnic și Ion Talpa.

Un alt concurs de pe agenda CSM, la care participă patru judecători, este cel pentru suplinirea funcției de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului penal.

Membrii CSM vor examina și subiectul cu privire la concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de președinte și vicepreședinte în unele instanțe judecătorești.

Tot la 2 iunie, în ședință va fi discutat subiectul cu privire la cererile unor judecători, referitor la numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Lista celor 16 magistrați care vor să fie numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă poate fi accesată AICI.

Totodată, cinci judecători solicită remiterea materialelor pentru o eventuală promovare sau numire în funcție. Vor să fie promovați în funcție administrativă vicepreședintele Curții de Apel (CA) Comrat, Grigori Colev, dar și judecătorii Afanasi Curdov și Ștefan Starciuc de la CA Comrat. În instanța ierarhic superioară vor însă să fie promovați Gheorghe Stratulat de la Judecătoria Chișinău și Angela Bostan de la Curtea de Apel Chișinău.

Agenda ședinței CSM din 2 iunie poate fi accesată AICI.