Principală  —  IMPORTANTE   —   Crăciunul pe stil vechi -…

Crăciunul pe stil vechi – peste 3 500 de polițiști vor avea grijă de ordinea publică, dar și de faptul ca cetățenii să respecte măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19

Peste 3 500 mii de angajați ai Poliției R. Moldova vor avea grijă de ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă pe stil vechi.

În context, autoritățile îndeamnă cetățenii să respecte câteva reguli esențiale în această perioadă.

În perioada următoare adică 6 ianuarie până la 10 ianuarie o să implicăm peste 3500 de polițiști ca să avem grijă de siguranța dumneavoastră.

Vrem să atenționăm comercianții mai ales în această perioadă a să fie atenți la articolele pirotehnice.

Aveți grijă cui lăsați domiciliul în perioada în care plecați de acasă de sărbători.

Copiii sunt acum în vacanță, dar în același timp avem pandemie. Suntem într-o perioadă pandemică, ei sunt dornici de a vizita rudele, de a vizita persoane apropiate, aveți grijă unde le permiteți copiilor să plece, cu cine ies și dacă merg la colindat aveți grijă în ce casă intră și cu cine interacționează, pentru că avem foarte multă lume a venit de peste hotare și care a uitat de autoizolare”, menționează reprezentanții Poliției.

Pe 7 ianuarie, majoritatea creștinilor ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi ( Nașterea Domnului ).

În perioada sărbătorilor de iarnă pe stil nou Poliția a înregistrat 700 de cereri de infracțiuni. Autoritățile susțin că cifra este una extrem de mare pentru R. Moldova.