Principală  —  IMPORTANTE   —   Controlul pornit de ANI: Funcția…

Controlul pornit de ANI: Funcția pe care a deținut-o Dodon în același timp cu funcția de președinte al R. Moldova

Responsabilii din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) au anunțat că în perioada 1 – 5 februarie 2021,  inspectoratul de Integritate al ANI a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Reprezentanții ANI au menționat pentru ZdG că verificarea și controlul inițiat au legătură cu faptul că pe lângă mandatul de președinte al R. Moldova, Igor Dodon ar fi deținut, în același timp, și calitatea de președinte al Federației de Șah.

Responsabilii din cadrul ANI susțin că vor reveni ulterior cu detalii și informații despre rezultatele acestei proceduri de control.

Igor Dodon a fost ales președinte al Federației de Șah în anul 2011, atunci fiind deputat în Parlamentul de la Chișinău. Pentru primul său mandat, de 5 ani, în calitate de președinte al FȘM, Igor Dodon a fost votat atunci de către 109 din cei 132 de membri ai Federaţiei. Ulterior, în 2016, la expirarea primului său mandat, Dodon a obținut al doilea mandat consecutiv în calitate de președinte al Federației. Tot în 2016, Dodon a fost ales președinte al R. Moldova.

În ultimii ani, Dodon a făcut mai multe postări pe Facebook unde a publicat poze de la întrevederile cu membrii Federației.

Pe site-ul Federației de Șah din R. Moldova, la rubrica „Conducerea”, este indicat faptul că Igor Dodon este președinte al Federației de Șah.

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a venit cu o reacție după ce Agenția Națională de Integritate(ANI) a anunțat că a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

DETALII AICI: Reacția socialiștilor la verificările inițiate de ANI pe numele lui Igor Dodon