Principală  —  IMPORTANTE   —   CNA anunță că un șef…

CNA anunță că un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de procurorii anticorupție pentru o mită de 2000 de euro. Pentru ce a cerut și primit banii

Responsabilii de la Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut marți, 15 februarie, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Potrivit CNA, medicul este bănuit de corupere pasivă, fiind denunțat de către un pacient.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal – coruperea pasivă, iar marți, 15 februarie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe șeful de secție în flagrant, în momentul primirii banilor.

„Transmiterea banilor s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video”, anunță CNA.

Tot responsabilii de la CNA anunță că dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Potrivit autorităților, orice persoană se prezumă a fi nevinovată, până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În acțiunile lor, PA și CNA au fost sprijinite de conducerea Institutului Oncologic, spun responsabilii de la CNA.

Publicitate
Publicitate