Cine vine la CNA, în locul lui Viorel Chetraru?

Astăzi, 19 octombrie, Parlamentul a anunțat concursul de selectare a candidatului la funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Comisia juridică, numiri și imunități, responsabilă de desfășurarea concursului,  a adoptat Regulamentul cu privire la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de director al CNA.

Potrivit Regulamentului, candidatul trebuie să dețină cetățenia R. Moldova, fiind domiciliat pe teritoriul ei; să aibă studii superioare juridice și o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puțin 10 ani; să se bucure de o reputație ireproșabilă; să nu aibă, în ultimii doi ani, calitatea de  membru al vreunui partid politic; să nu aibă antecedente penale;, să cunoască limba română și să fie apt din punct de vedere medical pentru exercitarea atribuțiilor.

Dosarul va conține următoare documente:

 • copia buletinului de identitate și a fișei de însoțire;
 • copia diplomei de studii;
 • copia carnetului de muncă;
 • două scrisori de recomandare;
 • certificatul eliberat de Ministerul Justiției care confirmă că nu este membru al vreunui partid politic;
 • cazier judiciar;
 • certificatul de sănătate, eliberat de instituția medicală abilitată.

Candidații vor depune dosarele în perioada 19 octombrie – 29 noiembrie, la secretariatul Comisiei juridice, numiri și imunități: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 105, biroul 926.

Timp de 5 ani, din 25 octombrie 2012, funcţia de director al CNA a fost deținută de Viorel Chetraru, ales prin concurs de către Parlament.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Reporter

  Poate totuși nu-l schimbăm pe Viorel Chetraru? Îi șade atât bine în surtucul de general… Sau îl schimbăm cu politrucul xxxxx (originar din Pepeni (Sângere)) Victor Gaiciuc? Rezolvăm problema lui Dodon și surtuc nou nu va trebui să-i facem. Va fi de ajuns să-l vopsim pe cel vechi de general!

 2. Reporter

  Mulțumesc modelatorului, că s-a trudit să-mi hașureze un cuvânt. Am vrut să scriu pâpănar, de la pepeni verzi , dar din grabă ce primise ceva din alt domeniu… Generalul în rezervă Victor Gaiciuc știe el despre ce mergea vorba…

 3. Marwan

  „Corupția creează dependență și frică. Singura soluție este să fii integru și să știi că nu poți fi șantajat cu nimic. Noi avem o cultură a neintegrității. Vrem să cultivăm integritatea în rândul cetățenilor, pentru că integritatea trebuie să fie o trăsătură a fiecărei persoane”, spune Cristina Țărnă, director-adjunct al CNA.

  http://adevarul.ro/moldova/social/600-dolari-permis-conducere-atat-i-s-a-cerut-mita-unui-cetatean-yemen-studia-republica-moldova-1_50bd3f0d7c42d5a663c903e3/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *