Principală  —  IMPORTANTE   —   Cetățean rus, plasat în arest…

Cetățean rus, plasat în arest preventiv: „dirija producerea drogurilor într-un laborator din Bălți și vânzarea lor pe internet”

sursa: PG

Un cetățean rus care, potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), dirija producerea drogurilor într-un laborator din Bălți și vânzarea lor pe internet a fost reținut.

„Potrivit estimărilor, valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 1,24 milioane de lei. Pe lângă drogurile de tip mefedronă, similar cu ecstasy, a fost ridicată și materie primă pentru producerea acestora”.

Procurorii susțin că urmare a perchezițiilor, de la acesta au fost ridicate 200 de pachețele autosigilante pentru depozitarea și vânzarea drogurilor, peste zece carduri bancare, 15 cartele telefonice și cinci telefoane mobile „folosite la comiterea infracțiunii”.

Procurorii PCCOCS au obținut în instanța de judecată plasarea cetățeanului rus în arest preventiv și urmează să solicite și aplicarea sechestrului asupra apartamentului acestuia, în valoare de peste un milion de lei, pe care-l deține în proprietate de mai bine de un an.

„Potrivit materialelor dosarului penal, învinuitul a prestat servicii de mercenariat în structurile paramilitare din regiuni separatiste”.

În august curent a fost reținut un alt membru al grupului infracțional după o captură de droguri în valoare estimativă de 600 de mii de lei. În privința acestuia, procurorii au trimis în judecată dosarul penal, iar în curând urmează să fie pronunțată sentința.