Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cei trei minori suspectați că…

Cei trei minori suspectați că ar fi violat o minoră din Taraclia, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pe data de 26 martie 2020, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru toți trei minori învinuiți de acțiuni perverse cu caracter sexual și de tentativă de viol.

Faptele au avut loc în noaptea din 15 spre 16 martie 2020, într-o localitate din raionul Taraclia. Așa cum investigațiile se presupuneau a fi complexe, la data de 25 martie curent, prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, dosarul a fost retras din gestiunea Inspectoratului de Poliție Taraclia și transmis Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS. S-a decis reținerea celor trei, iar joi, 26 martie 2020, procurorii le-au înaintat învinuirea în comiterea acestor infracțiuni și au depus demersul la judecătorul de instrucție, cu solicitarea aplicării măsurii preventive – arestul.

Adolescenta are puțin peste 16 ani, iar cei trei învinuiți încă nu au vârsta de 18 ani. În scopul acumulării materialului probator, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile persoanelor implicate, inclusiv repetat la cel în care a fost comisă infracțiunea.  

Întru cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele, pe dosar sunt dispuse mai multe expertize, inclusiv medico-legală, informatică, chimică, biologică. Se impune, de asemenea, audierea unui cerc larg de persoane.

Pentru tentativa de viol, dar și pentru acţiunile violente cu caracter sexual, adică satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, comise prin constrângere fizică sau psihică a persoanei ori profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, comise cu bună-ştiinţă asupra unui minor și care au fost comise de două sau mai multe persoane, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 12 ani.