Principală  —  IMPORTANTE   —   Cei patru foști parlamentari reținuți…

Cei patru foști parlamentari reținuți pentru 72 de ore – organizatorii procesului de tranziție a foștilor colegi de la PCRM la PDM

Patru foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți miercuri, 2 februarie, pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

Potrivit surselor ZdG cei patru ex-deputați sunt bănuiți că au negociat tranziția colegilor lor de la Partidul Comuniștilor din R. Moldova la Partidul Democrat.

Sursele ZdG ne-au comunicat că cei patru au fost printre organizatorii procesului de racolare a foștilor deputați comuniști, ei fiind bănuiți că ar negociat cu colegii lor de partid și inclusiv ar fi primit și distribui o parte din bani pentru a părăsi la acel moment PCRM și a adera la PDM.

Tot sursele ZdG ne-au comunicat că cea mai diferență dintre venituri și cheltuieli, în valoare de 4,6 milioane de lei, a fost depistată la ex-deputata Violeta Ivanov, actuală membră a Partidul „ȘOR”.

Anterior, toți patru au fost vizați în articolele ZdG.

ZdG a scris despre luxul în care trăiește ex-deputata Violeta Ivanov. ZdG a scris în aprilie 2016 că Violeta Ivanov, care a intrat în Parlament pe listele PCRM, dar care a aderat ulterior la PDM, fiind aleasă și vicepreședinte al Partidului, construia, împreună cu soțul, un imobil de lux. Am verificat averea alesei poporului după ce, în acea perioadă, pe rețele de socializare, fiica ei, minoră pe atunci, își etala mai multe achiziţii de lux: haine, genţi, ochelari, parfumuri, toate purtând sigle ale unor brand-uri renumite.

Atunci, ZdG a aflat că imobilul construit de familia Ivanov era ridicat pe un teren care aparținea minorei care etala luxul familiei pe rețelele de socializare. În 2017 imobilul despre care ZdG a scris că se afla în construcție a fost, practic, finalizat, cel puțin în exterior.