Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ce spune președintele CSP despre…

Ce spune președintele CSP despre numirea lui Șaptefraț în funcția de șef adjunct la Procuratura Anticorupție

Solicitat de ZdG, preşe­din­tele Con­si­li­u­lui Supe­rior al Pro­cu­ro­ri­lor, Mir­cea Roşi­oru s-a exprimat cu privire la desem­narea de înving­ă­tor al con­cur­su­lui pen­tru una din­tre func­ți­ile de șef-adjunct al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție al şefului inte­ri­mar la Pro­cu­ra­tura de Trans­port, Ștefan Șaptefraț.

Astfel, întrebat dacă nu e problematic faptul că Șaptefraț vine de la Pro­cu­ra­tura de Trans­port și nu a activat niciodată în Anticorupție, Roșioru a menționat că „la momentul când un procuror este angajat în organele Procuraturii el nu este angajat în Procuratura Anticorupție, Transport, sau oricare altă Procuratură, pornim de la ideea că toți au un anume bagaj de cunoștințe care le permite să activeze în funcția respectivă.

Ștefan Șaptefraț a fost unul dintre procurorii care s-a înscris inclusiv în cursa pentru ocuparea funcției de Șef al Procuraturii Anticorupție. La ședința Consiliului Superior al Procurorilor am încercat foarte mult să ne apropiem de prevederile noii legi cu privire la Procuratură. Vorbind de funcția de Procuror general, care vine cu echipa sa de adjuncți să administreze instituția, același lucru noi am considerat că trebuie să fie valabil și pentru Procuratura Anticorupție. Toți cei cinci  candidați  au primit întrebări,  adresate de membrii Consiliului, iar majoritatea întrebărilor au fost axate pe programul de dezvoltare strategică pe care l-a prezentat procurorul Morari în ședința când a fost desemnat  învingător al concursului. Și, cea mai bună aliniere la ideile care s-au regăsit în programul de dezvoltare a lui  Morari, în opinia Consiliului a venit din partea lui Ștefan Șaptefraț. Asta ne-a făcut să credem că ei ar putea să funcționeze ca o echipă în continuare. Șaptefraț poate veni ca o verigă a acelei echipe.

Am avut asigurări că Șaptefraț, dacă va fi desemnat în această funcție, își va duce mandatul până la capăt. Am încercat să fim cât mai deschiși și să facem lucrurile în interesul Procuraturii”, a conchis Roșioru.