Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   "Avocatul-vedetă" și-a lansat pagina oficială.…

„Avocatul-vedetă” și-a lansat pagina oficială. Ce a omis Valerian Mânzat în CV-ul său?

Valerian Mânzat, avocatul-vedetă, condamnat de către judecătoria Râșcani la 9 ani de închisoare pentru înscenarea unui accident rutier, și-a lansat pe internet pagina oficială www.avocat-valerianminzat.com.

Mânzat prezintă publicului succesele obținute pe plan profesional, diversitatea serviciilor prestate, dar și materialele de presă în care figurează numele acestuia. Avocatul se identifică pe pagina sa drept „avocat de onoare al Republicii Moldova”, deși Uniunea Avocaților din RM nu i-a conferit acest titlu, dar omite date mult mai reprezentative din biografia sa.

Pe site, potențialii clienți nu găsesc informații despre faptul că Valerian Mânzat, ex-colaborator al Poliţiei Criminale, este condamnat la 9 ani de închisoare, pentru că în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig” SRL, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la acea companie de asigurări.

În acest dosar au fost condamnate 5 persoane, toate primind de la 9 pînă la 11 ani de închisoare. Mînzat a contestat Hotărârea din 7 mai 2015 a Judecătoriei Râșcani, iar în prezent dosarul se află la Curtea de Apel pentru examinare.

ZdG a scris anterior despre acest dosar, dar şi despre faptul că avocatul Valerian Mânzat, cel care i-a dăruit soţiei sale un automobil de model Porsche în valoare de 45 mii de euro, a fost desemnat de Uniunea Avocaţilor din R. Moldova pentru a participa în calitate de membru cu drept de vot la procesul de Reformă a Justiţiei Penale pentru anii 2011—2016. După asta, Mânzat a fost retras din grupul de lucru.