Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Deținutul Pruteanu, scos din…

DOC Deținutul Pruteanu, scos din arest și plasat sub control judiciar

Deținutul Oleg Pruteanu, alias Borman, a fost plasat vineri, 24 iulie, printr-o hotărâre a instanței, sub control judiciar.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, avocata acestuia, Alla Raevschi, scrie că nu se grăbește încă nimeni să-l elibereze și că s-ar pregăti un nou arest. De cealaltă parte, reprezentanții ANP susțin că procesul durează.

Raevschi nu a răspuns la apelul ZdG.

„Procesul de eliberare, după ce a fost recepționat documentul confirmativ de la instanța de judecată, durează până la o oră, pentru că sunt niște proceduri interne – pregătirea documentelor, eliberarea certificatului, actelor de identitate, a bunurilor. Totodată, urmează să fie prezent și biroul de probațiune.

Având în vedere și faptul că deținutul mai și este bolnav de COVID-19, urmează să solicităm intervenția medicilor. Nu este chiar corect ca deținutul să interacționeze cu persoanele care au venit să-l întâlnească. Noi am considerat că este bine să apelăm la 112, iar medicii să decidă, în funcție de starea lui de sănătate, dacă va merge la spital sau se va trata la domiciliu. Având în vedere faptul că a fost înlocuită măsura de arest cu predarea organului de probațiune, urmează să-i fie aplicată și brățara electronică, un alt proces de durată”, a declarat pentru ZdG Oleg Pantea, reprezentantul ANP.

Pruteanu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de comercializare a drogurilor și contrabandă cu stupefiante.