Are Andrei Năstase dosar penal? Răspund PG și CNA

Atât Procuratura Generală (PG), cât și Centrul Național Anticorupție (CNA) susțin că nu au în gestiune dosare penale în care ar fi vizat liderul PPDA, Andrei Năstase. Respectiv, înregistrarea audio a discuției dintre acesta și mama sa, apărută în public la 18 mai, nu ar fi fost o măsură specială de investigație efectuată de oamenii legii în cadrul vreunui dosar pe numele acestuia. Candidatul comun PPDA-PAS-PLDM la alegerile din Chișinău pentru funcția de primar susține că a sesizat organele de drept după apariția interceptării, dar că până în prezent nu a fost audiat sau contactat în acest sens.

„Andrei Năstase nu are nicio calitate procesual-penală în vreun dosar intentat de CNA”, a precizat pentru ZdG ofițerul de presă al instituției anticorupție, Victoria Timuș-Loza. Același răspuns a fost oferit și de ofițerul de presă al Procuraturii Generale: „Procuratura nu are în gestiune o cauză penală intentată pe numele lui Andrei Năstase”. PG a luat act de pretinsa înregistrare telefonică a discuției dintre Năstase și mama sa în ziua în care aceasta a fost difuzată în presă, precizând că urmează a fi stabilite circumstanțele efecturării și publicării acesteia.

La rândul său, liderul PPDA, afirmă că a sesizat organele de drept, dar că până la această oră nu a fost contactat sau audiat la subiect.

O pretinsă interceptare telefonică a discuției dintre liderul PPDA, Andrei Năstase, și mama sa a apărut în spațiul public în dimineața zilei de 18 mai, în ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale noi din capitală. Dialogul a ajuns și în poșta electronică a ZdG, fiind expediat de pe următoarea adresă electornică: nastasemama@gmail.com. Ziarul de Gardă a considerat că publicarea interceptării constituie o încălcare a dreptului la viața privată și că discuția nu este de interes public.

Întrebat atunci despre veridicitatea discuției telefonice, Andrei Năstase declara pentru ZdG că nu poate spune în ce măsură dialogul este trucat și falsificat, deoarece cuvintele și frazele ar fi fost inversate.

„Așa cum am anticipat, spre sfârșitul campaniei electorale concurentul Plahotniuc-Dodon va umple spațiul public cu fel de fel de informații menite să mă discrediteze. Această pretinsă interceptare nu este nimic altceva decât un atac furibund aspra mea și a familiei mele”, declara Andrei Năstase la 18 mai.

Foto antet: facebook.com/AndreiNastase.DA

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *