Principală  —  IMPORTANTE   —   ANI anunță că a obținut…

ANI anunță că a obținut un câștig de cauză în instanță pe avere nejustificată

Sursa foto: floresti.md

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) anunță marți, 6 decembrie, despre obţinerea câştigului de cauză la Curtea de Apel Chișinău în dosarul administrativ prin care a fost menţinut actul de constatare din 8 septembrie 2021, prin care a fost constatată diferenţa substanţială între averea dobândită şi veniturile obţinute de către Ştefan Paniş, preşedintele raionului Floreşti.

„În cazul rămânerii definitive a Actului de constatare menționat (după ce se va expune Curtea Supremă de Justiție), Autoritatea va depune cererea de confiscare a averii nejustificate în conformitate cu prevederile art. 34 alin. (5) din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate”, anunță reprezentanții ANI printr-un comunicat.

Pe 8 septembrie 2021, ANI a emis act de constatare pe numele lui Ștefan Paniș, președintele raionului Florești. Acesta a fost constatat cu încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale. Inspectorul de integritate a depistat atunci că Paniș a cumpărat aproximativ 200 de terenuri agricole, valoarea cărora, conform contractelor de vânzare – cumpărare, oscila între 1000 de lei și până la peste 200 de mii de lei. Astfel, potrivit ANI, în privința președintelui raionului Florești a fost generată bănuiala rezonabilă de diferență vădită și substanțială între averea dobândită și veniturile realizate, în mărime totală de aproximativ 2 milioane de lei.

Controlul a fost inițiat de ANI în iunie 2020, în baza unei sesizări. Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, prin intermediul avocatului său, a justificat anterior cu acte doar o parte din averea deținută.

Raionul Florești ar putea rămâne fără președinte. ANI a constatat avere nejustificată de aproximativ 2 milioane lei