Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Agenda ședinței CSM, completată. Joi…

Agenda ședinței CSM, completată. Joi va fi examinată sesizarea Procuraturii Generale în privința unor judecători

Agenda ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, 19 septembrie, a fost completată cu nouă subiecte. Printre punctele suplimentare este menționată examinarea unei sesizări a Procuraturii Generale în privința unor judecători.

Totodată, au fost incluse subiecte privind eliberarea din funcție a unor judecători, dar și reîncadrarea în serviciu. La fel, mai figurează subiecte despre delegarea unor judecători privind participarea la seminare și demersul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești referitor la extinderea pilotării Sistemului Informațional Judiciar.

CSM mai urmează să examineze mâine cererea a zeci de judecători privind convocarea Adunării Generale a Judecătorilor în ședință extraordinară.

La fel, pe agendă este subiectul „cu privire la avizarea proiectului de Lege cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție și organelor procuraturii”, „cu privire la demersul Procuraturii Generale referitor la menținerea împuternicirilor unor judecători pentru examinarea unei cauze penale aflate în faza de terminare”, precum și „cu privire la scrisoarea deschisă a candidatului la funcția de judecător al Curții Constituționale Mihai Corj”.