Principală  —  IMPORTANTE   —   Adunarea Generală a Procurorilor, stabilită…

Adunarea Generală a Procurorilor, stabilită pentru 19 noiembrie, se amână: se suspendă toate procedurile aferente organizării Adunării

Foto: captură Privesc.eu

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis joi, 11 noiembrie, amânarea convocării Adunării Generale a Procurorilor pentru o altă dată.

Inițial, membrii CSP au decis că Adunarea Generală a Procurorilor va fi convocată pe 19 noiembrie, însă, din cauza situației epidemiologice din R. Moldova, a fost decisă amânarea acesteia, cu suspendarea tuturor procedurilor aferente organizării Adunării.

„Propun amânarea Adunării stabilită pentru data de 19 cu suspendarea tuturor procedurilor. CSP hotărăște: a amâna Adunarea Generală a Procurorilor din 19 noiembrie pentru o dată ulterioară care va fi stabilită de CSP”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

„În contextul pandemiei de COVID, rămâne în vigoare regulile stabilite de CNESP privind prevenirea infecției COVID. Adunările cu prezență fizice se sistează și se desfășoară online. Astfel, urmează să discutăm dacă putem să organizăm această adunare. Această adunare nu poate avea loc. Nu avem un regulament cum să o petrecem online. Propunerea este de a o amâna pentru o altă dată când ne va permită situația epidemiologică”, a declarat Andrei Roșca, membru al CSP.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, susține că pentru desfășurarea Adunării Generală a Procurorilor a fost încheiat un contract cu Palatul Nicolae Sulac unde au fost bronate 2000 de locuri.

„S-a prevăzut să fie și la balcon și la parter persoane. Noi am discutat că nu este posibil de a asigura secretul votului prin videoconferință și legea ne interzice de a executa acest procedeu prin videoconferință. Vă propun să suspendăm toate procedurile aferente și să le reluăm când va fi posibil să fie petrecută această Adunare, a declarat Angela Motuzoc

Pe 28 mai 2020, s-a decis că Adunarea Generală a Procurorilor va fi convocată pe 1 iulie, însă, în contextul situaţiei epidemiologice din R. Moldova, aceasta a fost amânată.

Adunarea Generală ordinară se convoacă anual, nu mai tîrziu de 1 martie, de către CSP. Aceasta poate fi convocată și în cazuri excepționale, din inițiativa procurorului general, a CSP ori a unei treimi din procurorii în exerciţiu, în scopul examinării chestiunilor de importanță majoră pentru activitatea procuraturii, fie la intervenirea, înainte de termen, a vacanţei mandatului de membru ales.