Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ademenea minori în locuinţa sa…

Ademenea minori în locuinţa sa pentru a-i agresa sexual

Un bărbat, originar din Georgia şi locuitor al raionului Anenii Noi a fost condamnat pentru agresarea sexuală a trei băieţi minori din localitatea în care trăia.

Potrivit Procuraturii raionului Anenii Noi, în perioada lunilor noiembrie – decembrie 2012, sub pretextul inventat de acordare a locurilor de muncă ocazională, folosindu-se de vulnerabilitatea copiilor în legătură cu vârsta minoră şi lipsa maturităţii vital-practice, bărbatul a ademenit în locuinţa sa trei minori din familii social vulnerabile, care studiau la o şcoală profesională din apropiere. Bărbatul îi aducea intenţionat în stare de ebrietate alcoolică. Astfel, una dintre victime a fost supusă acţiunilor violente cu caracter sexual, iar ceilalţi doi băieţi au fost hărţuiţi sexual.

Despre acţiunile ilegale ale inculpatului s-a aflat atunci când una dintre victime a spus ce i s-a întâmplat unui profesor, care a alertat imediat organele de drept.

Pentru comiterea acţiunilor violente cu caracter sexual, hărţuire sexuală şi acţiuni perverse, inculpatul, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat la 18 ani privaţiune de libertate în penitenciar de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac conform prevederilor legale.