Principală  —  IMPORTANTE   —   Un agent imobiliar, a 14-a…

Un agent imobiliar, a 14-a persoană reținută în dosarul ASP. Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore

sursa: CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că a fost reținută a 14-a persoană în dosarul Agenției Servicii Publice (ASP).

„Este un agent imobiliar care a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore”.

Tot luni, 20 decembrie, au fost reținute pentru 72 de ore alte 13 persoane pentru organizarea unei scheme de corupție la eliberarea actelor cadastrale.

Pe 20 decembrie ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au desfășurat acțiuni de urmărire penală în cadrul mai multor dosare, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. În cele 69 de percheziții autorizate, în birouri de serviciu, domicilii și automobile, figurează 38 de persoane.

„Mai multe persoane, angajați ai oficiilor cadastrale din cadrul ASP, brokeri imobiliari și ipotecari, persoane fizice și juridice, care, în complicitate cu un fost agent imobiliar facilitau procedura de obținere a actelor cadastrale, au fost documentate, pe parcursul lunilor septembrie-octombrie curent, de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuite de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia obțineau venituri ilicite”. 

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la zece ani de detenție și amenzi penale.