Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost inițiată procedura de…

A fost inițiată procedura de revizuire a cauzei penale în privința lui Viorel Țopa

sursa foto: Jurnal.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a inițiat procedura de revizuire a cauzei penale, în care Viorel Țopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari și a trimis în judecată materialele cercetării privind revizuirea.


În baza cererii de revizuire a procesului penal, adresată de avocatul lui Viorel Țopa, la 5 octombrie 2020, dar și a investigațiilor suplimentare, pe 18 ianuarie curent, procurorii PCCOCS au dispus deschiderea procedurii de revizuire.

După efectuarea unui șir de acțiuni de urmărire penală, la 10 martie curent, procurorul a transmis toate materialele în instanța de judecată. Magistrații urmează să verifice dacă sunt întrunite cerințele legale pentru declanșarea procedurii de revizuire și să facă o reevaluare a probatoriului, de această dată ținând cont și de noile probe acumulate în exercitarea căii extraordinare de atac.

Urmărirea penală în privința lui Viorel Țopa a fost pornită în anul 2010 pentru fapte comise în perioada anilor 2000-2001, pentru care a fost condamnat la 8 ani de închisoare, prin sentința din 13 ianuarie 2012.